Golfer Joost Luiten wordt uitgedaagd door Julia

Joost Luiten uitgedaagd door Julia

2 oktober 2018 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is een van de hoofdrolspelers in de #PlayUnified campagne van Special Olympics, die vandaag is afgetrapt. Een andere is de 19-jarige golfster Julia, die Joost heeft uitgedaagd.

De campagne ging vandaag van start met twee andere toppers, zwemster Maud en Olympisch Kampioen Femke Heemskerk. Maud daagde Femke Heemskerk met succes uit in WNL Goedemorgen Nederland om samen baantjes te trekken. Het was de start van in totaal 14 challenges, waaronder die tussen Joost Luiten en Julia. De 19-jarige horecamedewerkster uit Laren golft al vijf jaar. Haar favoriete sportmoment? Als de bal in de hole verdwijnt. 

Je kunt de uitdagingen tussen sporters zonder en met een verstandelijke beperking volgen op de speciale website van Special Olympics, ook die van Joost en Julia dus.

Wat is het idee hierachter? #PlayUnified brengt sporters met en zonder verstandelijke beperking letterlijk meer met elkaar in contact. Het gaat niet om het winnen maar om het samen sporten. Deze campagne is bedoeld om de Nederlandse sporters en sportclubs daarover te informeren en meer tot elkaar te brengen. Jij als golffan kan daar je steentje aan bijdragen door op sociale media de berichtgeving over #playunified te delen.