Anne van Dam op dag 3 van het Spaans Open
Bron: LET

Anne van Dam aan kop

24 november 2018 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam gaat aan de leiding in het Andalucia Costa del Sol Open de Espana. Omdat regen op vrijdag voor vertraging zorgde, moet de Arnhemse zondag nog 25 holes spelen.

Anne van Dam en andere speelsters moesten zaterdag eerst ronde twee afmaken op La Quinta Golf & Country Club bij Marbella. Van Dam speelde sterk (67 slagen, -4) en was na 36 holes de leider met -7 totaal. Dat betekende een slag voorsprong op Azahara Munoz, de Spaanse die het toernooi in 2017 en 2016 won. In de tweede ronde ronde, die Van Dam op vrijdag was begonnen, maakte ze vier bogeys maar twee keer zo veel birdies.

In de middag begon de 23-jarige Nederlandse aan ronde drie die om 18:10 uur werd gestaakt omdat het donker werd. Van Dam speelde elf holes totdat de duisternis inviel en maakte op die elf holes één bogey en drie birdies. Als het spel zondag hervat wordt, om 8:45 uur, dan heeft ze een putt van birdie van ruim drie meter.

Met negen onder par na 47 holes staat de Arnhemse longhitter bovenaan het klassement. Munoz (-6 na 47 holes) is tweede en de ervaren Schotse Catriona Matthew, de captain van het Europese Solheim Cup-team, staat op de derde plaats (met -5 na 47 holes). Anne speelt ronde drie met Munoz en Matthew.

Van Dam won al twee keer op de Ladies European Tour: in 2016 het Xiamen China International Open en in september van dit jaar het Estrella Damm Ladies Open. Dat laatste toernooi werd ook in Spanje gespeeld, op Golf Club de Terramar.

Het Open in Spanje is het laatste toernooi van het seizoen op de Ladies European Tour (LET). Van Dam is nummer vier op de Order of Merit (jaarranglijst). De top-5 na dit toernooi mag in 2019 het US Open spelen, een van de majors.

Het toernooi wordt elke middag live uitgezonden op YouTube. Beelden dag drie:

Leaderboard. Order of Merit.

Lees ook een interview met Anne van Dam die volgend jaar vooral op de LPGA Tour speelt: ' Nu al focus op de VS'.

Qualifying School

De Nederlandse Pasqualle Coffa zal begin december meedoen aan een pre-kwalificatiewedstrijd van de Qualifying School in een poging een kaart voor de Ladies European Tour van 2019 te bemachtigen.

Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

Anne van Dam LET