Beelden van dag 1 van de World Cup
Bron: PGA Tour

Luiten en Huizing twee na laatste

22 november 2018 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten en Daan Huizing zijn de World Cup in Australiƫ begonnen met een ronde onder par - 69 (-3) - maar staan daarmee twee na laatste.

Er doen 28 landen mee aan de World Cup voor teams op Metropolitan Golf Club in Melbourne met een prijzengeld van 7 miljoen dollar. Het Nederlandse team is 26ste na ronde één. In de fourballs op donderdag (de beste bal van een van de twee spelers telt) gingen Joost Luiten en Daan Huizing niet zo laag als anderen.

'Fourballs is een spelvorm waarbij je laag kan en moet gaan maar wij hebben dat helaas niet gedaan omdat we allebei drie keer op dezelfde hole een bogey maakten en die moesten laten meetellen', zei Joost Luiten na de eerste ronde. 'Vooral de start - de eerste 8 holes - was niet top. Voor allebei een bogey op 1 en geen birdies op 2 tot en met 4. De eerste birdie viel pas op 5 nadat ik een lobwedge op 1,5 meter van de hole sloeg.'

Op hole 6 moest het Nederlandse team opnieuw een bogey noteren. 'Op deze lastige par-3 sloeg Daan een wereldijzer-5 op 4 meter. Ik sloeg mijn ijzer 5 links in de struiken en kon de bal na twee pogingen oppakken. Daan maakt helaas een drie-put en dus hadden we een helaas een tweede bogey op de kaart. Op de par-5 zevende pakken we die gelijk terug met een birdie. Helaas viel mijn eagleputt niet nadat ik een goede ijzer-9 op 4 meter had geslagen.'

Meteen daarna volgde de derde bogey. Luiten: 'Op 8 moesten we wederom inleveren. Allebei lagen we in de bunker en Daan had ruzie met de bunker... Ik sloeg mijn bunkerschot op 3 meter maar de putt lipte uit. Wederom een bogey en drie bogeys in deze spelvorm is niet goed. Maar op de tweede negen gingen we beter spelen. Daan maakte goede birdies op 10 en 11 en ik maakte een goede birdie op 13. Daan was daarna verantwoordelijk voor een hele mooi birdie op 16 nadat hij een slag met zijn lobwedge bijna uitholede. Helaas miste ik op 17 en 18 mijn kansen voor birdie van 4 meter en moesten we genoegen nemen met een ronde -3. De start was niet goed genoeg en dat weerhield ons van een goede score. Maar morgen zijn er nieuwe kansen als we de lastig spelvorm foursomes spelen.'

Drie teams aan kop

De eerste plaats na dag één van de World Cup voor teams wordt gedeeld door Australië, Engeland en Zuid-Korea. Het Australische team bestaat uit Marc Leishman en Cameron Smith. Tyrrell Hatton en Ian Poulter vormen het Engelse team en Zuid-Korea wordt vertegenwoordigd door Kim Si-woo en An Byeong-hun. De teams van deze landen gingen rond in 62 slagen (-10). 

België (Thomas Pieters en Thomas Detry) is gedeeld tweede met -9, net als de Deense titelverdedigers Thorbjorn Olesen en Soren Kjeldsen. Amerika (Kyle Stanley en Matt Kuchar) is met 66 slagen gedeeld 13de.

Leaderboard.

Lees ook de voorbeschouwing: Wie speelt waar?

Hong Kong Open

Aaron Rai, Jason Scrivener en Yusaku Miyazato gaan na 18 holes aan de leiding. De Belg Nicolas Colsaerts is gedeeld negende. 

Leaderboard. Beelden van de eerste ronde in Hong Kong:

Loading the player...