Anne van Dam
Anne van Dam in de eerste ronde
Beeld: LET/Tristan Jones

Van Dam gedeeld 1e in Spanje

22 november 2018 Redactie GOLF.NL
Na een 68 (-3) op de eerste dag van het slottoernooi van de Ladies European Tour is Anne van Dam gedeeld eerste. Maar door regen moeten sommige speelsters ronde één op vrijdag voltooien

Anne van Dam behoorde tot de vroege starters in het Andalucia Costa del Sol Open de Espana op La Quinta Golf & Country Club. Ze begon in regenachtig weer op hole 10 met een bogey maar maakte birdie op 13, 14 en 15 van de baan in Zuid-Spanje. Na tien parren op rij sloot de 23-jarige Nederlandse de ronde af met een birdie op hole 8 en een par op 9.

'Bij de bogey op mijn eerste hole sloeg ik een matig shot vanaf het midden van de fairway', zei Van Dam. 'Maar daarna speelde ik solide: ik raakte veel fairways en greens en had veel birdiekansen. Het is hier belangrijk om op de fairways te slaan. De greens zijn tricky en heel zacht; ik had er wat moeite mee door de vele backspin op sommige greens. Ik ben iets korter gaan slaan zodat ik ijzer-7's of 8's overhield naar de greens. Je moet heel scherp spelen. Ik eindigde vaak aan de verkeerde kant van de hole en dan heb je geen kans om de birdieputt te maken, dus het is een tricky baan. Ik gebruik hier niet vaak de driver, het gaat er om in positie te komen op de juiste plekken.' 

Van Dam is na dag één gedeeld eerste, samen met de Schotse Michele Thomson. Liz Young uit Engeland staat ook op de eerste plaats maar zij moet nog negen holes van haar eerste ronde spelen. Door regen was er oponthoud en het spel wordt vrijdag hervat. 

De Arnhemse Van Dam werd vorig jaar gedeeld 21ste in het Spaans Open maar toen werd het toernooi in september gespeeld. Het Open in Spanje is het laatste toernooi van het seizoen op de Ladies European Tour (LET). Van Dam is nummer vier op de Order of Merit (jaarranglijst). De top-5 na dit toernooi mag in 2019 het US Open spelen, een van de majors.

Leaderboard. Order of Merit.

Lees ook een interview met Anne van Dam die volgend jaar vooral op de LPGA Tour speelt: ' Nu al focus op de VS'.

Het toernooi wordt elke middag live uitgezonden op YouTube.

Qualifying School

De Nederlandse Pasqualle Coffa zal begin december meedoen aan een pre-kwalificatiewedstrijd van de Qualifying School in een poging een kaart voor de Ladies European Tour van 2019 te bemachtigen.

Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

Anne van Dam LET