El Plantio Golf Resort
Alenda Golf
Font del Llop Golf Resort
Alicante Golf

Voordelig golfen in de Spaanse zon

21 november 2018 Redactie GOLF.NL
Een golftripje uitstellen vanwege de dure decembermaand? Een klein weekje Alicante hoeft je niet meer te kosten dan ruim honderd euro per dag.

Golfen in het land van Sinterklaas waar de appeltjes van oranje rijpen onder de zon. Klinkt goed maar met de dure cadeaumaand voor de deur moeten we zo’n tripje vooral een beetje goedkoop proberen te houden. En dat kan, bijvoorbeeld in Alicante. Een leuke Spaanse stad met bijzondere bezienswaardigheden maar vooral ook vier prima golfbanen binnen een straal van 25 kilometer, dus autohuur is niet nodig.

Font del Llop Golf Resort

Deze baan ligt van de vier het verste van het centrum, 23 kilometer, en krijgt een 7,6 op Leadingcourses.nl. Water, bunkers en veel smalle holes maken deze heuvelachtige baan lekker uitdagend en vrij technisch maar goed te doen.

Greenfee: 80 euro voor 18 holes* 

Meer informatie over Font del Llop Golf Resort 

Alenda Golf

Ligt 19 kilometer van het centrum van Alicante en krijgt een 7,8 op Leadingcourses.nl. De baan is geschikt voor golfers van alle niveaus en een ronde gaat vrij snel aangezien de afstanden tussen de green en de volgende tee kort zijn. Volgens de reviews is de baan goed onderhouden en zijn de greens snel.

Greenfee: 75 euro voor 18 holes* 

Meer informatie over Alenda Golf

Alicante Golf

Ligt 10 kilometer van het centrum van Alicante en krijgt een 7,4 op Leadingcourses.nl. Dit is een moderne, uitgebalanceerde baan, ontworpen door niemand minder dan Seve Ballesteros. Bijzonder is een meer in de vorm van de letter S rond de green van hole 9. Het is de ‘handtekening’ van de architect.

Greenfee: 70 euro voor 18 holes* 

Meer informatie over Alicante Golf

El Plantio Golf Resort

Deze baan ligt tegen het centrum van Alicante aan op 8 kilometer en krijgt een 7,4 op Leadingcourses.nl. El Plantio kent twee banen, een 18-holes- en 9-holesbaan. Deze liggen in een parkachtige omgeving met veel palmen en andere bomen langs de fairways. Er zijn geen grote hoogteverschillen dus een een buggy is niet nodig.

Greenfee: 54 euro voor 18 holes*

Meer informatie over El Plantio Golf Resort

* Voor alle greenfees geldt: check goed eventuele actie- en voordeeltarieven op de clubsites.

Overnachten

Op dit laatste resort kun je goed overnachten; het biedt ruime appartementen met eigen kookgelegenheid en ontbijtservice. Twee buitenzwembaden, een fitnessruimte, bar en restaurant zijn welkome extra faciliteiten. Goed betaalbaar met een prijs per nacht voor twee personen van circa 90 euro. Ook aan de golfbaan van Alicante Golf ligt een hotel en in het centrum zijn natuurlijk voldoende leuke hotelkamers te boeken voor een goede prijs.

Low-budget

Waar kom je dan op uit als we uitgaan van een golftrip van zes dagen, vijf nachten en vier keer een bezoek aan een golfbaan?

  • Vliegticket bij Transavia of Easyjet (retour): 100 euro
  • Golftas als ruimbagage (retour): 58 euro bij Transavia, 84 euro bij Easyjet
  • Greenfees: 200 euro (met wat onderhandelen)
  • Overnachting: 200 euro (per persoon op basis van een tweepersoonskamer)
  • Taxi-/OV-kosten: 80 euro
  • Totaalbedrag: 638 euro

Dus voor ruim 100 euro per dag inclusief greenfees ben je voor een kleine week golf in Spanje klaar. Het zou bijna een goede suggestie voor een Sinterklaascadeau kunnen zijn…


Nog meer suggesties voor golf in Spanje? Bekijk hier een artikel over golfbanen aan de Costa Blanca, ten zuiden van Alicante.

Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

Reizen Banen