daan Huizing Qualifying School
Daan Huizing op dag 5 van de finale
Beeld: Golfsupport.nl

Huizing ver verwijderd van Tourkaart

14 november 2018 Redactie GOLF.NL
Daan Huizing moet donderdag in de slotronde van de Final Qualifying Stage zeer laag scoren om een kaart voor de European Tour te veroveren.

Daan Huizing stond er na na vier ronden van de Qualifying School-finale nog redelijk goed voor: hij was gedeeld 39ste. Maar op dag vijf van het kwalificatietoernooi (woensdag) heeft de Nederlander terrein verloren. De 28-jarige Nederlander ging op de Lakes Course van Lumine Golf Club rond in 71 slagen (par). Hij maakte in zijn ronde op de Spaanse baan vier birdies, een bogey en een dubbele bogey. 

Huizing staat na vijf ronden buiten de top 55 terwijl alleen de top 25 (plus ties) na zes ronden een Tourkaart verovert. Het totaal van de Nederlander is negen onder par. Om in de top 25 te eindigen zal Huizing donderdag vermoedelijk moeten rondgaan in 65 slagen (-6) en wellicht is een nog lagere score nodig. 

Huizing heeft volgend jaar sowieso goede speelrechten op de Challenge Tour omdat hij dit als nummer 20 op de jaarranglijst van de Challenge Tour is geëindigd. Reinier Saxton heeft zich halverwege de finale teruggetrokken en Darius van Driel heeft de Final Stage overgeslagen. Lees meer in het verslag van dinsdag

De jaarlijkse golfmarathon is zaterdag begonnen en eindigt donderdag. De zesdaagse finale van de Qualifying School wordt gespeeld op Lumine GC in Tarrogona, Spanje. In de finale speelt iedereen eerst twee ronden op de Lakes Course en twee op de Hills Course. De laatste twee ronden speelt iedereen op de Lakes Course.

Leaderboard.