Loading the player...
Video: Garcia gaat met 64 slagen aan kop
Bron: Ziggo Golf

Luiten 21ste na dag 1 Nedbank

8 november 2018 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is de Nedbank Golf Challenge begonnen met een ronde in 72 slagen (level par). Hij is na 18 holes gedeeld 21ste. Sergio Garcia is eerste acht onder par.

Joost Luiten startte op hole 10 van de Gary Player Country Club in Zuid-Afrika en maakte meteen birdie op deze par 5 van 500 meter. Daarna volgden 13 parren op rij totdat de Nederlander op de par-4 zesde weer birdie maakte. 

Die tweede birdie op de baan in Sun City werd meteen gevolgd door een bogey op de par-3 zevende en Luiten maakte vervolgens double bogey op de par-4 achtste. Door een birdie op zijn laatste hole van de dag kwam Luiten uit op een ronde 72 (par) en daarmee is hij na 18 holes gedeeld 21ste, net als onder anderen Rory McIlroy. 

'Ik speelde vandaag gewoon solide maar helaas liep ik tegen het eind van de ronde tegen een paar tegenslagen aan', zei de Rotterdammer. 'Op de par-5 tiende, mijn eerste hole, maakte ik een goede up-and-down voor birdie! Toen een hele hoop easy parren met ook zeker een paar goede birdiekansen, maar de middellange putts vielen net niet. Tot hole 6 waar ik een ijzer-9 op 2,5 meter sloeg en de birdieputt maakte.'

'Helaas verlies ik die slag meteen weer op 7,' aldus Luiten, 'omdat de bal na een afslag met een ijzer-5 plugged in de bunker kwam, dat was pech. Op 8 maakte ik gewoon een hele slechte swing met een houten-3 waardoor de bal rechts de struiken in ging. Gelukkig heb ik hem wel gevonden maar ik moest hem onspeelbaar verklaren en droppen en toen terug chippen naar de fairway. IJzer-5 op de green, twee putts, dubbel ... Op de par-5 negende sluit ik gelukkig wel af met een birdie. Na een goede drive een rescue op 8 meter en twee putts voor birdie. Level par op een hele lastige baan is zeker niet slecht maar de dubbel op het einde, daar baal ik van natuurlijk.'

Garcia aan kop

Er doen maar 72 spelers mee aan de Nedbank Golf Challenge waar Gary Player als gastheer optreedt. Er is geen cut. 

Sergio Garcia, twee weken geleden winnaar op Valderrama, gaat aan de leiding na een foutloze ronde in 64 slagen (-8) met acht birdies. De Spanjaard won het toernooi  in 2003 en 2001, maar toen was de wedstrijd nog geen onderdeel van de European Tour. Garcia heeft vier slagen voorsprong op Mike Lorenzo-Vera, Mikka Ilonen en Charl Schwartzel. 

De Belgen Thomas Detry en Nicolas Colsaerts gingen rond in 75 slagen en staan net in de top 50.

Leaderboard. Race to Dubai.

Final Series

Joost Luiten heeft sinds zijn polsblessure, die hem vijf maanden aan de kant hield, twee toernooien gespeeld. In Spanje werd hij gedeeld 11de en vorige week in Turkije eindigde hij als gedeeld 23ste.

Luiten is nummer 58 in de Race to Dubai. De Nedbank Golf Challenge ($7.500.000) is het tweede van de drie Final Series Rolex toernooien in de Race to Dubai en het een na laatste toernooi van dit seizoen. De top-60 in de Race to Dubai na dit toernooi in Zuid-Afrika speelt het slottoernooi van de European Tour, het DP World Tour Championship ($8.000.000) in Dubai.

Luiten speelde de Nedbank Golf Challenge vier keer eerder: 16e, 24e, 14e en vorig jaar behaalde hij met een 12e plaats zijn beste resultaat tot nu toe. Lees ook de Wie speelt waar van deze week.en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}