Loading the player...
Hoogtepunten dag 4 Turkish Airlines Open
Bron: Ziggo Golf

Luiten 23e, Rose wint in Turkije

4 november 2018 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten maakte te weinig putts in de laatste ronde van het Turkish Airlines Open en eindigt op de 23ste plaats. De winst ging net als in 2017 naar Justin Rose.

Joost Luiten wist in de laatste ronde van het met zeven miljoen dollar gedoteerde Final Series toernooi van de European Tour geen terreinwinst te boeken. Luiten, die de slotronde begon op de gedeelde 18de plaats, kwam op de parkbaan van het Regnum Carya Golf & Spa Resort tot 70 (-1) slagen met twee bogeys en drie birdies. De winnaar van zes toernooien op de European Tour eindigt met zijn totaal van -9 op de gedeelde 23e plaats. 

Er had volgens Luiten heel wat meer ingezeten als het op de greens wat beter was gegaan. 'Ik speelde van tee tot green erg goed  maar wist niets te holen. Ik mis twee greens en maak daar geen up-and-down voor par. Op de meeste andere holes had ik kansen voor birdie maar die wist ik veel te weinig te benutten. Aan de greens lag het zeker niet, die rolden nog steeds heel mooi maar ik had moeite met het inschatten van de snelheid en ik zag de lijnen vaak niet goed. Daardoor was het een frustrerende dag.'

Lichaam

Luiten, die twee week geleden na een kleine vijf maanden blessureleed knap gedeeld 11de werd op Valderrama, is wel blij dat zijn swing en zijn lichaam weer heel goed voelen. 'Ik sloeg de ballen als vanouds. De eerste twee dagen was het qua ballstriking nog wat minder maar was het goed op de greens, dat was zaterdag en vandaag net andersom. Het is nu zaak dat alles samenvalt, hopelijk komende week al in Zuid-Afrika (Nedbank Challenge in Sun City). Mijn lichaam voelt heel goed, ik had het weekend nergens last, dat geeft vertrouwen voor de komende toernooien.'

Rose: winst en nr 1 

De overwinning ging net als vorig jaar naar Justin Rose die Li Haotong in een play-off versloeg. De Chinees sloeg een putt voor birdie en de winst op de eerste extra hole een centimeter op zeventig voorbij de hole. Tot zijn ontsteltenis miste Li de korte putt en was de zege voor Rose die Brooks Koepka aflost als de nummer 1 op de wereldranglijst. 

De derde plaats werd op twee slagen van Li en Rose gedeeld door Adrian Otaegui en de Belg Thomas Detry. Het was sowieso een goede week voor de Belgen want Nicolas Colsaerts werd met -11 veertiende en Thomas Pieters die op dag drie het baanrecord (62) evenaarde werd met een slag meer gedeeld achttiende. 

Leaderboard. Race to Dubai.

Final Series

Joost Luiten is gestegen van plaats 60 naar plaats 58 in de Race to Dubai. Volgende week staat de Nedbank Golf Challenge ($7.500.000) op het programma. De top-60 in de Race to Dubai na Zuid-Afrika speelt het slottoernooi van de European Tour, het DP World Tour Championship ($8.000.000) in Dubai.