Joost Luiten

Luiten stijgt naar plek 17 in Turkije

2 november 2018 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten kwam op de tweede dag van het Turkish Airlines Open tot een prima ronde 66 (-5). Daarmee stijgt de Nederlander in het klassement van het met zeven miljoen dollar gedoteerde toernooi van de Final Series van de European Tour.

Joost Luiten hield op de parkbaan van het Regnum Carya Golf & Spa Resort de bogeys keurig van de kaart in de tweede ronde. De 32-jarige Nederlander maakte vijf birdies en verder alleen maar pars voor een ronde 66 (-5). Luiten, gedeeld 32ste na de eerste ronde, is na 36 holes met -6 gedeeld zeventiende. 'Ik speelde heel goed', aldus Luiten na de ronde. 'Ik miste maar één keer een green, dat was op hole 9, maar daar redde ik prima mijn par. De omstandigheden waren net als gisteren perfect, ik gaf mezelf veel kansen op birdie. Er had vandaag nog iets meer ingezeten dan -5, maar dat gevoel heb je altijd als je veel birdiekansen krijgt. Een ronde met vijf birdies en geen bogeys is hoe dan ook goed.'
In de eerste ronde merkte Luiten aan zijn lichaam dat hij er een tijd is uitgeweest, vandaag voelde de zesvoudig winnaar op de European Tour zich een stuk beter. 'Gisteren had ik wat last van mijn heup. Dat soort pijntjes zijn logisch als je na een maand of vijf weer toernooien gaat spelen. Vandaag had ik nergens last van en ik denk ook dat het steeds beter zal gaan. Belangrijk is dat ik de aansluiting heb gekregen met de top van het klassement. Er wordt in het weekend wat meer wind verwacht, dat gaat het alleen maar interessanter maken.'

Rose (-12) aan kop

Justin Rose gaat na twee ronden met -12 aan de leiding. De titelverdediger tekende net als donderdag voor 65 slagen. Danny Willett, Tom Lewis en Thorbjörn Olesen, winnaar van het Turkish Airlines Open in 2016, delen op twee slagen van Rose de tweede plaats. 

Hoogtepunten ronde 2 Ziggo Sport

Loading the player...

Final Series

Twee week geleden werd Luiten na een kleine vijf maanden blessureleed knap gedeeld 11de op Valderrama. De Nederlander staat op dit moment 60ste in de Race to Dubai. Volgende week staat de Nedbank Golf Challenge ($7.500.000) op het programma. De top-60 in de Race to Dubai na Zuid-Afrika speelt het slottoernooi van de European Tour, de DP World Tour Championship ($8.000.000) in Dubai. 

Leaderboard.

Lees ook Wie speelt waar? Week 44

Huizing naar European Tour?

Daan Huizing en Darius van Driel spelen deze week op de Challenge Tour het slottoernooi in Ras al Khaimah. Van Driel lijkt te ver achter te staan om promotie naar de European Tour af te dwingen, maar Huizing is morgen in de slotronde heel kansrijk. Bij een zege is hij zeker van een Tourkaart, als Huizing in zijn eentje tweede wordt is dat waarschijnlijk ook voldoende.