Een goede tweede ronde voor Joost Luiten
Beeld: Getty Images

Luiten opent onder par in Turkije

1 november 2018 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is het Turkish Airlines Open begonnen met een ronde 70 (-1). Het toernooi in Belek, met maar liefst 7 miljoen dollar in de prijzenpot, is de eerste van de lucratieve Final Series van de European Tour.

De nummer 111 van de wereld begon donderdag zijn toernooi op hole 11 van Regnum Carya Golf & Spa Resort. Na een par noteerde de zesvoudig European Tour winnaar direct twee birdies op rij. Die slagen moest Luiten helaas weer teruggeven op de moeilijke slotholes van de baan in Belek. Op zowel 16 en 18 noteerde hij namelijk een bogey.

Op de tweede negen van de smalle baan maakte de Nederlander geen fouten meer. Dankzij een derde birdie op de par-4 4de eindigde Luiten onder par op de par 71 baan.

'-1 is niet eens zo slecht', zei Luiten, die aan zijn lichaam merkt dat hij er lang uit is geweest. 'Dan heb ik het niet over mijn pols, maar gewoon het hele lichaam. Dat verklaart ook dat ik soms nog ballen sla die ik niet gewend ben. Dat is ook niet vreemd, want het is pas mijn vierde wedstrijdronde. Je wilt gelijk vol gas geven, maar dat kan gewoon niet. Het gaat stapje voor stapje.'
De twee bogeys van Luiten waren het gevolg van twee mindere drives. 'Op hole 16 sla ik mijn drive links achter de bomen en kon ik niks meer', zegt hij. 'Op 18 sla ik mijn drive ook naar links in het water. Op die twee holes maak ik bogey. Als ik die twee mindere drives niet sla kan je spreken van een prima dag, maar ik heb het vertrouwen dat ik de komende dagen de aansluiting kan vinden', aldus Luiten die met -1 op de gedeeld 32ste plaats staat (klik hier voor de reactie van Luiten op zijn eigen website). Vorig jaar ging Luiten na dag 1 aan de leiding om uiteindelijk op de 16de plaats te eindigen.

Hoogtepunten Ziggo Sport:


Loading the player...

Dunne (-7) aan kop

Paul Dunne, die de eerste twee dagen met Luiten en Lee Slattery (-1) speelt, gaat alleen aan kop dankzij een foutloze openingsronde in 64 (-7) slagen. De Ier ging met -4 door de turn en besloot zijn ronde met een lange putt voor een zevende birdie op de par-4 10de.

Landgenoot Padraig Harrington (-6) volgt op een slag en deelt samen met titelverdediger Justin Rose (die bij een zege de 1ste plaats terugpakt op de wereldranglijst) en Thorbjorn Olesen de tweede plaats.

Final Series

Twee week geleden werd Luiten na een kleine vijf maanden blessureleed knap gedeeld 11de op Valderrama. De Nederlander staat op dit moment 60ste in de Race to Dubai. Volgende week staat de Nedbank Golf Challenge ($7.500.000) op het programma. De top-60 in de Race to Dubai na Zuid-Afrika speelt het slottoernooi van de European Tour, de DP World Tour Championship ($8.000.000) in Dubai. 

Leaderboard.

Lees ook Wie speelt waar? Week 44

Joost Luiten schreef deze week een players-blog op de site van de European Tour:

Daan Huizing en Darius van Driel spelen deze week op de Challenge Tour het slottoernooi: