Hoogtepunten van de slotdag
Bron: PGA Tour

Bubba maakt gehakt van tegenstanders

26 maart 2018 Redactie GOLF.NL
De Amerikaan Bubba Watson heeft het WGC-Dell Technologies Match Play gewonnen. In de finale op zondag versloeg hij zijn landgenoot Kevin Kisner met ruime cijfers: 7&6.

Bubba Watson boekte zijn elfde zege op de PGA Tour door de winst in de finale op Austin Country Club. Het is de tweede keer dat hij een World Golf Championship wint. 

Eerder dit jaar won Watson, 39 jaar oud, het Genesis Open in Los Angeles. Dat was zijn eerste zege in twee jaar. Naar verwachting klimt Watson met deze nieuwe zege in de top 25 van de wereldranglijst. En hij vergaarde opnieuw veel Ryder Cup-punten. 

De linkshandige Amerikaan is nu uiteraard ook een favoriet voor de titel in de Masters (5-8 april). Hij won de eerste major van het jaar al twee keer, in 2012 en 2014. 

Watson won in de finale de eerste vijf holes en stond na negen holes 6 up. Dat lag mede aan Kisner die met veel bogeys begon. Op hole 12 was de strijd voorbij.

Op weg naar de finale speelde Watson tegen Marc Leishman, Branden Grace, Julian Suri, Brian Harman, Kiradech Aphibarnat en Justin Thomas. 

Thomas, tweede op de wereldranglijst, was met een plek in de finale nummer 1 van de wereld geworden, maar in de halve finale verloor hij dus van Watson. 

Thomas speelde de strijd om de derde en vierde plaats tegen Alex Noren, die in de halve finale op de 19de hole van Kevin Kisner verloor. Noren eindigde als derde door een 5&3 zege op Thomas. De Zweed versloeg op weg naar de halve finale onder anderen Patrick Reed.

Uitslagen

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Hoogtepunten van de halve finales.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}