Bron: Ziggo Golf

Reed verslaat Spieth

24 maart 2018 Redactie GOLF.NL
Na verlies tegen Patrick Reed is Jordan Spieth uitgeschakeld in het WGC-Dell Match Play Championship. Ook Rory McIlroy heeft zich niet geplaatst voor het weekend.

Rory McIlroy verloor zijn eerste partij in de groepsfase van het WGC-Dell Technologies Match Play op Austin Country Club en won zijn tweede wedstrijd. Hij had nog kans om zich te plaatsen voor het weekend want de winnaars van de 16 groepen mogen zaterdag en zondag verder strijden in de knock-out fase van het toernooi. McIlroy zit daar niet bij want de Noord-Ier verloor vrijdag met 5&3 van Brian Harman.

De Amerikaan Jordan Spieth vocht in een rechtstreeks duel met zijn Ryder Cup-partner Patrick Reed om de eerste plaats in zijn groep. Spieth verloor met 2&1.

Donderdag was al duidelijk dat Dustin Johnson en Jon Rahm, vorig jaar de winnaar en de runner-up, zich niet bij de laatste 16 zouden scharen. Ook andere hoog geplaatste spelers zijn nu afgevallen: McIlroy (6), Spieth (4), Hideki Matsuyama (5), Jason Day, (8) Tommy Fleetwood (9) en Paul Casey (10).

Onder anderen Justin Thomas, als tweede geplaatst, en Masters-kampioen Sergio Garcia (7) hebben de groepsfase wel overleefd, net als Alex Noren, Ian Poulter en Matt Kuchar. Kuchar maakte een hole-in-one op de derde dag (video bovenaan dit artikel). De Amerikaan Thomas won met 7&5 van de Italiaan Francesco Molinari. Garcia versloeg Xander Schauffele met 3&1.

Zaterdagochtend worden de achtste finales gespeeld en zaterdagmiddag de kwartfinales.