Tiger heeft weer honger naar de bal
Beeld: Getty Images

Wie speelt waar? Week 10

6 maart 2018 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.

8 – 11 European Tour, Hero Indian Open, DLF G&CC, New Delhi, India. Prijzengeld: $ 1.750.000 Leaderboard

8 – 11 PGA Tour, Valspar Championship , Innisbrook Resort, Palm Harbor,  Florida. Prijzengeld;  $ 6.500.000 Leaderboard

8 – 10 Amateurs, Patsy Hankins Trophy, Doha GC, Qatar. Leaderboard. Een wedstrijd tussen topamateurs uit Europa en een team van Aziatische/Australische speelsters met een oranje tintje want ‘onze’ Zhen Bontan is geselecteerd. Leaderboard

6 – 10 Amateurs,  Internacional de España Individual Senior Femenino, Parador de Malaga, Spanje. Klik hier voor de Nederlandse deelneemsters. Leaderboard

8 – 11 European Tour,. Hero Indian Open, DLF G&CC, New Delhi, India. Prijzengeld;  $ 1.750.000 

Joost Luiten vloog vanuit Mexico waar hij 37ste werd in het World Golf Championship in tien uur naar Londen. Toen was het zes uur wachten op de vlucht naar India. Luiten arriveerde dinsdagochtend vroeg in New Delhi waar het tijdverschil met Mexico twaalf uur is. Vanaf donderdag hoopt hij weer fit te beginnen aan het Hero Indian Open. Een belangrijk toernooi voor de Nederlander die definitief deelname aan het WGC-Dell Match Play wil afdwingen. De top-64 van de wereldranglijst komt daar aan de start, maar door wat afzeggingen zal dat naar 67, 68 en misschien zelfs wel 69 gaan. Luiten staat nu 67ste en een top-10 notering in New Delhi volstaat om hoe dan ook zeker te zijn van de Match Play.

Humor en golfballen

Luiten speelde eerder op de DLF Golf & Country Club maar de baan is flink op de schop gegaan. In 1999 ontwierp Arnold Palmer de oorspronkelijke 18 holes. In 2014 kwam er extra land beschikbaar en ontwierp Gary Player negen nieuwe holes. Van de oorspronkelijke 18 holes pakte Player negen holes die volledig op de schop gingen. Die combinatie werd de in oktober 2015 geopende Gary Player Course waar deze week wordt gespeeld. Player krijgt vaak complimenten voor zijn banen, maar hier is hij volgens veel kenners flink doorgeslagen. Website Top100golfcourses.com adviseert golfers die de baan komen spelen ‘een arsenaal aan golfballen mee te nemen en gevoel voor humor’. We zullen zien hoe het met het gevoel voor humor zit van de pro’s als er ballen in het water of tussen de rotsen verdwijnen. Vorig jaar was de score voor de cut +6...

De nieuwe golfheld in India, Shubhankar Sharma, is van Mexico naar zijn thuisland gevlogen. Reken hem zeker tot de grote favorieten want thuisspelers heersen doorgaans in eigen land zoals dit lijstje van de laatste drie winnaars van het Hero Indian Open laat zien:

2017 S.S.P. Chawrasia
2016 S.S.P. Chawrasia
2015 Anirban Lahiri

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 06:30 – 08:30 en 10:00 – 13:00 za 08:30 – 12:30 en zo 08:00 – 12:00

Leaderboard

Niet vergeten te stemmen natuurlijk op Joost Luiten voor golfer van de maand na de overwinning in Oman.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


8 – 11 PGA Tour, Valspar Championship , Innisbrook Resort, Palm Harbor (Copperhead Course),  Florida. Prijzengeld: $ 6.500.000 

Krijgen we na het geweldige Mexico Championship weer een toernooi om van te smullen? Het zou zomaar kunnen. Het Valspar Championship heeft namelijk een spelersveld om je vingers bij af te likken. Tiger Woods maakte afgelopen vrijdag bekend te spelen en het lijstje met mooie namen mocht er toch al zijn met mannen als Jordan Spieth, Rory McIlroy, Henrik Stenson, Sergio Garcia en Justin Rose.

De Copperhead Course van Innisbrook is bekend om de beruchte Snake Pit (slangenkuil), de naam van holes 16, 17 en 18. Lees er hier alles over.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 20:00 – 24:00  za en zo 19:00 – 24:00

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Leaderboard

Alps Tour/Pro Golf Tour

Deze twee circuits waar veel Nederlandse pro’s spelen liggen even stil. De Alps Tour gaat op 9 april verder met het Obidos International Open. Op de Pro Golf Tour is het Open Ocean (25-27 maart) het eerstvolgende toernooi.

Anne van Dam – 16 maart Symetra Tour

De beste golfster van Nederland slaat op 16 maart af in de Florida’s Natural Charity Classic. Een toernooi van de Symetra Tour. Van Dam speelt dit jaar voornamelijk op dat circuit onder de LPGA. De top-10 aan het einde van het jaar dwingt promotie af naar de LPGA.  

Kalender Symetra Tour.

 

}