Loading the player...
Highlights ronde 4 WGC-Mexico Championship
Bron: Ziggo Golf

Luiten: 'IJzers niet dichtbij genoeg'

4 maart 2018 Redactie GOLF.NL
In zijn missie om via een sterke tussensprint nog de top-50 van de wereld te halen en zo een plek in de Masters te verdienen, heeft Joost Luiten bij het WGC-Mexico Championship geen goede slag geslagen. Hij eindigde in de middenmoot. 'Een week om snel te vergeten en op naar India.' Phil Mickelson won in Mexico.

De Amerikaan Phil Mickelson won zondag in Mexico op de eerste play-off hole in een duel met landgenoot Justin Thomas. Laatstgenoemde, die vorige week op de PGA Tour had gewonnen, had in het weekend een onwaarschijnlijke opmars gemaakt (36 holes in -16). De verrassende leider na drie dagen, de Indiër Shubhankar Sharma, viel terug naar een negende plaats.

Voor Mickelson was het zijn eerste zege in ruim vier jaar. De laatste was The Open in 2013. De teller staat nu op 46 wereldwijd en de man uit San Diego liet strijdvaardig weten dat hij de vijftig zeker gaat halen.

Luitens beste ronde in Mexico op de Chapultec Golf Club was die van zaterdag (-3). Toen schoof hij zo’n acht plaatsen op in het klassement, maar een tweede jump in de slotronde bleef uit. Hij zakte zelfs iets, naar een gedeelde 37ste plaats. 

Net als op de eerdere drie dagen kwam Luiten op de greens weer niet helemaal uit de verf. Hij miste enkele relatief korte putts voor birdie en kwam af en toe ook daarvoor al in de problemen. De Bleiswijker kreeg op veel holes de bal niet dicht genoeg bij de vlag om het zichzelf nog iets makkelijker te maken. 'De ijzers heb ik deze week niet voldoende pin high geslagen', erkende de winnaar van het Oman Open. 'Ik vond het lastig om hier op 2000 meter hoogte de afstand met ijzers in te schatten.'

Na vijf holes leken Luitens kansen op een top-20 notering al in rook op te zijn gegaan. Na een birdie op zijn tweede hole (Luiten startte in het gezelschap van de Belg Thomas Pieters en de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen op hole 10) was het op de vierde en vijfde hole even slikken met een bogey en dubbel bogey. Op de par-4 veertiende sloeg Luiten zijn bal vanaf de tee ‘onvindbaar’ en nam hij een strafslag en kon hij ook niet de bogey redden. 'Ik heb elke dag wel een strafslag moeten nemen door een onspeelbare bal en vandaag was dat op hole 14', verzuchtte Luiten. 'Net als op de eerste dag bleef er nu weer een bal in de boom hangen en kwam er niet meer uit. Dat zijn toch in totaal vier slagen deze week die je ook wel door pech laat liggen.'

Een balletje pluggend in de bunker of een die via een toeschouwer op een lastige plek kwam te liggen; Luiten had het vandaag maar te accepteren. Op de tweede negen speelde hij wel wat constanter. Hij maakte na de turn nog een bogey en een birdie en kwam uit op een ronde in 72 slagen, een slag boven par. Daarmee eindigde hij op een gedeelde 37ste plaats in het veld van 64 spelers.

Luiten vliegt vanuit de Verenigde Staten door naar Delhi en speelt komende week het Hero Indian Open. Met een goede prestatie daar kan hij zijn plek in het volgende World Golf Championship, het Dell Technologies Match Play (21-25 maart), veiligstellen. Dat toernooi moet hij spelen om ook zijn kansen op deelname in de Masters levend te houden. 'Dit is een week die ik snel achter me laat, maar ik moet toch ook zeggen dat mijn spel beter is dan mijn scores doen vermoeden. Daarom ga ik zeker met vertrouwen naar India.'

De hoogtepunten van Phil Mickelson in de laatste ronde:


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


Justin Thomas bewaarde het beste voor het laatst, maar het was uiteindelijk niet genoeg voor de titel:

Loading the player...

Eindstand.

}