De Tourbus van Floris de Haas

Ambitieuze golfer woont in afgetrapte auto

9 mei 2018 Redactie GOLF.NL
Je huur opzeggen en kamperend het land door om golf te spelen. Over leven voor je sport gesproken…

Daniel Mazziotta maakte aan het begin van het jaar een wel erg rigoureuze beslissing. De 29-jarige golfer uit Florida besloot de huur van zijn appartement op te zeggen en praktisch in zijn auto te gaan 'wonen'. Reizend door het land, van toernooi naar toernooi, met als doel het te maken als professioneel golfer.

En denk nu niet dat Mazzotta zo'n dikke, luxe, Amerikaanse bak tot zijn beschikking heeft. Nee, hij gaat in zijn Toyota uit 2002 de toernooien op de Web.com Tour (het Amerikaanse niveau onder de PGA Tour) af om Monday qualifyers te kunnen spelen. Aan het begin van dit seizoen kwam hij zo in een toernooi in Louisiana, waar hij als zesde eindigde. Daardoor mocht hij de week erna weer spelen. Na een ritje van zo'n 12 uur en ruim 1.200 kilometer miste hij helaas de cut.

Zonder airco en zonder radio, al kamperend trekt Mazziotta van staat tot staat waar hij zijn tentje op zet naast zijn auto. In de achterbak en op de achterbank liggen tal van kampeerspullen, van bijlen tot een mini-barbecue. En zijn clubs? Die verstopt hij onder spullen op de achterbank, zodat ze niet gespot worden door dieven.

‘Het kamperen haalt mijn gedachte van andere zaken af, maar het houdt de geest wel actief en georganiseerd. Als je dat niet bent met kamperen, dan wordt het helemaal niks.’

Dichter bij huis kennen we soortgelijke verhalen. Zo kampt de Duitse tourspeler Florian Fritsch met vliegangst, waardoor hij ieder jaar maar een beperkt aantal toernooien speelt. Onze landgenoot Floris de Haas scheurde in zijn bestelbus door Europa. Bekijk boven dit artikel een reportage die GOLF.NL over hem maakte.


}