Golfbaan Dirkshorn
Golfbaan Dirkshorn in Noord-Holland

Erkende golfschool op Dirkshorn

19 juni 2018 Redactie GOLF.NL
Actueel nieuws over banen en clubs.

Erkende golfschool op Dirkshorn

Op dinsdag 12 juni 2018 heeft de PGA Holland het certificaat 'PGA erkende Golfschool' uitgereikt aan professional Wilbert Bruins Slot van de golfacademie op Golfbaan Dirkshorn. Het kwaliteitskeurmerk wordt uitgereikt aan golfscholen die een hoge standaard nastreven in het opleiden van nieuwe en bestaande golfers. Om zo’n keurmerk te kunnen ontvangen moet een golfschool aan bepaalde eisen voldoen, bijvoorbeeld dat de head pro de A-status heeft en dat er uitsluitend gekwalificeerde pro’s van de PGA werkzaam zijn. PGA Holland, de beroepsorganisatie voor golfleraren, wil met deze erkenning waarborgen dat het leren van golf van een hoge kwaliteit is. Meer informatie: golfbaandirkshorn.nl en golfschool-dirkshorn.nl.

Op de foto onder vlnr: Jack Rodi (voorzitter vereniging), Jim van Heuven van Staereling (PGA Holland), Wilbert Bruins Slot (pro), Jeroen Janssens (voorzitter wedstrijdcommissie.

Senioren golftop op Hilversumsche

De Hilversumsche Golf Club organiseert voor de tweede keer Hilversumsch Senior Open. Het enige tweedaagse open seniorentoernooi van Nederland wordt gehouden op vrijdag 22 en 23 juni. Aan de met 175 inschrijvingen zwaar overtekende wedstrijd doen 57 heren en 36 dames mee, onder wie de Nederlands kampioenen bij de senioren Nan Croockewit en Marcel Roelofsma. De laagste handicap bij de heren is 0,6, de hoogste 6,9. Bij de dames is de laagste handicap 1,8 en de hoogste 8,7 (deelnemende leden van de Hilversumsche Golf Club niet meegerekend). Het 36-holes toernooi telt dit jaar voor het eerst ook mee voor de NGF senior ranking.

De starttijden op vrijdag zijn tussen 11.00 en 13.00 uur. Bezoekers zijn van harte welkom. De starttijden op zaterdag zijn tussen 10:00 en 12:00 uur. De prijsuitreiking wordt gedaan door de Hilversumse wethouder van sport, Floris Voorink. De sponsoren zijn Heineken, Dunnebier, Atlas tax lawyers, The Bastard en hoofdsponsor Van Poelgeest BMW en MINI. Meer informatie: hilversumschegolfclub.nl.

Vlaggendag op Reghuys

Op de Schager Golfdag op Golfbaan ‘t Regthuys is een promotiecampagne van Stichting Bevordering Westfriese Folklore begonnen om het ‘vlaggen’ op de Westfriese donderdagen te stimuleren. Het motto van de stichting is ‘Kleur de Schager straten geel/rood deze zomer. Ongeveer tachtig golfers deden mee aan de Schager Golfdag op de baan in Noord-Holland. Lees meer op schagenfm.nl en westfriesefolklore.nl.

Golf4life tour op verschillende banen

Dit jaar komen onder de naam Golf4life meer dan tien golfbanen in actie voor KWF Kankerbestrijding. Dat gebeurt op 23 juni. De uitdaging van Golf4life is om in 24 uur zo veel mogelijk holes te spelen. Topamateurs Sebastian Dresen en Martijn van Oosterhout, bedenkers en ambassadeurs van Golf4life, zijn al vaker deze uitdaging aangegaan en zetten zich ook dit jaar weer in. Hun persoonlijke doel voor dit jaar: op één dag zoveel mogelijk holes spelen op de verschillende golfclubs die op 23 juni een Golf4life-toernooi organiseren. 

Rond 05.30 uur start de Golf4life tour bij Golfparc Sandur in Emmen. Daarvandaan gaat het team de hele dag on tour in een Porsche die beschikbaar is gesteld door Porsche-centrum Leusden. Daarna gaan de twee naar Country Golf Ees, Hooge Graven Golfclub Ommen, Golfbaan Bentwoud en Golfbaan Delfland. Op Delfland nemen tal van bekende Nederlanders (onder wie Hans van Breukelen, Leo Beenhakker, Rick Hoogendorp, Willie van de Kerkhof, Rene van de Kerkhof en Piet Schrijvers) deel aan Golf4life. Ook presentator en Golf4life-ambassadeur Frits Sissing speelt mee. 

Rond 17.45 gaat de tour door naar de laatste bestemming; Golfbaan De Vlietlanden. Daar zal de dag op feestelijke wijze worden afgesloten. Voor meer informatie, kijk op www.kwf.nl/golf4life.

Fun Factory op Hooge Rotterdamsche

Op zondag 17 juni van 10 tot 12 uur zijn er Golfbaan De Hooge Rotterdamsche allerlei golfactiviteiten voor kinderen tussen de 6 en 13 jaar oud. Voorbeelden van de golfspelletjes van de Fun Factory zijn Snag Golf, Bull's Eye chippen en Olifant putten. De activiteiten hebben als doel dat kinderen op een leuke en speelse manier kennismaken met golf. Informatie: stuur een mail naar de golfschool.

Pro-am met Derksen op 't Zelle

Oud-Tourspeler Robert-Jan Derksen is een van de professionals die op woensdag 20 juni meedoen aan een 27-holes pro-am op Golfclub 't Zelle. Andere pro's in het toernooi zijn Jan Dorrestein, Max Albertus, Ralph Miller, Dylan Boshart, Robin Kind, John Woof en Giesbert Gommers. De wedstrijd wordt op de grote 18-holes baan en de par-3 baan van 't Zelle gespeeld. Informatie over de pro-am: gczelle.nl.

De pro-am is onderdeel van de 12de editie van het Achterhoeks Open waarvan de finale op zaterdag 23 juni wordt gespeeld. Ruim 230 golfers doen mee aan voorronden op 't Zelle in een poging een plaats in de finale te bereiken. Ook dit jaar staat er een tribune en horecatent bij hole 18.

Super Senioren op de Hattemse

De Stentor bericht over het NK voor Super Senioren (65+) dat op 14 en 15 juni op de Hattemse wordt gespeeld.

'Tom Okker loopt deze dagen ook weer over het Hattemse gras. De tennislegende heeft echter geen goede dag. In het clubhuis klinkt het zachtjes: ,,Hij slaat geen deuk in een pakje boter."'

Lees het hele artikel op destentor.nl. De scores zijn te vinden op ngfwedstrijden.com.

Golfclub ’t Lohr bestaat 10 jaar

Omroep Gelderland besteedt aandacht aan het 10-jarige bestaan van Golfclub 't Lohr. De eigenaren Danny en Nienke Piepers vertellen onder meer: 'We zijn begonnen als familiegolf en het is uitgegroeid tot een hele leuke dagrecreatie. (...) Voetgolf is erbij gekomen en een nieuwe driving range, dus echt volwaardige oefenfaciliteiten.'  

Golfbaan 't Lohr heeft 18 korte holes met lengtes tussen de 33 tot 78 meter en een iets langere 9-holes baan waarbij de langste hole 123 meter is. De baan ligt bij de Duitse grens niet ver van Doetinchem. Lees meer op omroepgelderland.nl.

't Lohr staat ook in de lijst Rondje golf onder de 15 euro.

Grote opbrengst bij lustrum Crossmoor Charity Cup

Op vrijdag 8 juni 2018 is op Golf en Country Club Crossmoor in Weert voor het vijfde jaar op rij een golfdag gehouden voor een goed doel. Dit jaar was het goede doel het Franciscus Hospice in Weert. 132 Golfers speelden een wedstrijd en aansluitend kwamen er 200 mensen af op een loterij en veiling. Leden, gasten en sponsors zamelden een bedrag van 93.594 euro in. Lees meer op crossmoor.nl.

Gerenoveerde baan van Kleiburg geopend

Na een uitgebreide renovatie van zes jaar is op 9 juni de gerenoveerde Golfbaan Kleiburg geopend. Burgemeester Gregor Rensen van Brielle opende op die dag de 17de, de laatste hole die fors op de schop is gegaan. De burgmeester open de hole samen met senior lid Leo Splinter, jeugdlid Rosanne Boere en oud-topgolfer en televisiecommentator Robert-Jan Derksen. Burgemeester Rensen wees in een toespraak op het openbare karakter van de baan en de gastvrijheid die de club hoog in het vaandel heeft staan. Met de opening van hole 17 is de renovatie grotendeels afgerond; er resten alleen nog een aantal kleinere aanpassingen die in de loop van dit en volgend jaar zullen worden aangepakt.

Drentsche is GEO

De Drentsche Golf & Country Club heeft het GEO-certificaat ontvangen. Hiermee toont de club aan dat duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Voormalig hoofdgreenkeeper Chris Kombrink kreeg het certificaat uit handen van Tjeerd de Zwaan, voorzitter van de commissie Duurzaam! Golf van de NGF. In het onderhoud van het 240 ha tellende golfcomplex heeft en blijft de DG&CC er naar streven om een optimale speelkwaliteit en dienstverlening te behalen die in goede harmonie is met de natuurlijke omgeving, de economische gezondheid en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de golfbaan. Bovendien is duurzaam beheer steeds noodzakelijker omdat gewasbeschermingsmiddelen vanaf 2020 verboden zullen zijn. 

Manager Jelle Paauw: ‘Met Vos Ruinerwold Golf heeft de Drentsche Golf & Country Club reeds een duurzame partner in huis die met ons ook de komende jaren het GEO traject blijft doorlopen.' Lees meer op de website van de baan: dgcc.nl.

25 jaar Doornse Golf Club

Nieuwsblad De Kaap schrijft over de Doornse Golf Club, een vereniging met een 9-holes par-3 baan, die in 2018 25 jaar bestaat.

'De golfbaan is rond 1993 ontstaan naast en later op de plaats van het voormalige buitenbad van Woestduin. ,,De baan, die eerst bestond uit zes holes, lag op de voormalige ligweide en een buitenbad van het zwembad", vertelt Pim Bouhuis, toen al lid van de Doornse Golf Club.'

Lees meer op nieuwsbladdekaap.nl.

FootGolf op Rhoon

Van 8 tot en met 10 juni wordt op Rhoon Golfcenter bij Rotterdam de FootGolf Capital Cup gespeeld. Er doen 200 voetbalspelers mee uit achttien verschillende landen. De Capital Cup wordt voor de vijfde keer georganiseerd en is een van de zes majors in de FootGolf-sport. De voorgaande edities werden gespeeld op golfbaan Spaarnwoude, maar bij de jubileumeditie is Golfcenter Rhoon gastheer.

Onder de deelnemers zijn de de 200 beste FootGolfers van de wereld en oud-profvoetballers, bijvoorbeeld Johnny Heitinga, Denny Landzaat, Evgeniy Levchenko en Roberto Ayala. De laatste twee spelers reizen behoren in de FootGolf-sport tot de wereldtop. Een opvallend aspect aan het toernooi is het partnership met cryptocurrency Gulden. Zo kan er tijdens het evenement met deze digitale munt betaald worden en wordt de 10.000 euro prijzengeld uitbetaald in Guldens.

FootGolf heeft een wereldbond waarvan meer dan veertig landen lid zijn. De sport is onlangs door het Internationaal Olympisch Comité erkend. Meer informatie: footgolfcapitalcup.com.

Golf4Health op Golfbaan Kleiburg

Op 22 juni is Golfclub Kleiburg gastheer van de tweede editie van Golf4Health. Deze benefietwedstrijd woerdt georganiseerd door Stichting Vrienden van de Health Promoters. In elke flight speelt een bekende of bijzondere Nederlander mee, bijvoorbeeld Olga Commandeur, Aron Winter, Mariska van Kolk, Willy en René van de Kerkhof, Tom Okker, Ramon Beuk, Piet Schrijvers of Klaas Wilting. Een flight voor drie personen kost 750 euro, alleen spelen kost 250. Inclusief ontvangst met koffie en gebak, lunchpakket, aangeklede borrel, snack met drankje op de baan en diner. 

Het goede doel is Health Promotion South Africa Trust. Stichting Vrienden van de Health Promoters verwelkomt ook de Zuid-Afrikaanse ambassadeur in Nederland Z.E. Bruce Koloane op de golfdag. Kijk voor meer informatie op golf4health.nl. Deze en andere open wedstrijden zijn ook te vinden op de pagina GOLF.NL/wedstrijden.

Een huis met eigen golfbaan? Nu te koop

Wil je een eigen baan en een eigen club? Dat kan nu. Quote bericht over een huis in het Belgische dorpje Meer, net over de grens bij Breda, met een eigen golfbaan in de tuin. De villa staat te koop op Funda en de vraagprijs is €3,75 miljoen. Daar krijg je veel voor:

'Landhuis op 6,6 ha eigen grond met moderne stijlelementen en luxe features zoals: 

 • een gastenverblijf
 • binnenzwembad met 3 sauna’s
 • bar
 • kantoren
 • speelkamers
 • bioscoop
 • 7 slaapkamers
 • 3 badkamers
 • luxe woonkeuken 
 • 6 garages
 • een schitterende parkachtige tuin met onder andere een 9 holes golfbaan, idyllische vijver, bos en oprijlaan'

Volgens Quote is Sietse Koopmans van Zeelander Yachts de eigenaar van het landgoed. Bekijk de foto's op funda.nl.

Short Game Demo Weekend op Delfland

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 staat het korte golfspel in de schijnwerpers op Golfbaan Delfland. In het Short Game Demo Weekend kunnen golfers gratis de nieuwste collecties wedges, putters en ballen proberen maar ook hun huidige materiaal laten testen. Callaway, Mizuno, Odyssey, PING, Scotty Cameron, TaylorMade en Titleist zijn van de partij op de golfbaan in Schipluiden. De Golfacademy van Delfland organiseert clinics shortgame en putten. Meer informatie: delflandgolf.nl/demoweekendshortgame

JFK Friends Open op BurgGolf Zoetermeer

Op zaterdag 2 juni is op BurgGolf Zoetermeer de derde editie van het JFK Friends Open gespeeld, een toernooi waarbij de deelnemers geld inzamelen voor het goede doel. Al enkele jaren is het Fonds Gehandicaptensport maatschappelijk partner van het JFK Friends Open. Joop Kluin, organisator van het toernooi, kon een cheque van € 1.500 overhandigen aan het Fonds Gehandicaptensport.

Old Caddie Open op Wilnis

Vorige maand is op Golfpark Wilnis het jaarlijkse Old Caddie Open gespeeld, een golftoernooi voor oud-caddies dat jaren geleden op de Amsterdam Old Course is begonnen. De wedstrijd werd gewonnen door Hans van Beek (handicap 5,4) met 83 bruto slagen. 

Cees Dorrestein Cup

Nieuwsblad De Kaap bericht over een jaarlijkse wedstrijd op de Doornse Golf Club, de Cees Dorrestein Cup. Dorrestein was de eerste pro op de club. Lees het artikel op nieuwsbladdekaap.nl.

Birdies op Weesp leveren greenfees op

De golfbaan Weesp, die vorig jaar failliet ging, wordt op 2 juni officieel heropend. De 9-holes baan heeft één par-4 van 237 meter en acht par-3 holes tussen de 100 en 140 meter. Om de opening te vieren houdt Golfbaan Weesp een actie onder de naam Birdie Paradise. 

 • Voor spelers met handicap 10 en hoger geldt: wie een bruto birdie maakt in een 9-holes ronde, of twee birdies in een ronde van 18 holes, krijgt een voucher voor nog eens negen holes cadeau. Dit geldt alleen bij een ronde met een marker. Maximaal één gratis voucher per week.
 • Voor spelers met een handicap onder de 10 geldt: wie twee bruto birdies maakt in een 9-holes ronde, of vier birdies in een ronde van 18 holes, krijgt een voucher voor nog eens negen holes cadeau. Ook dit geldt alleen bij een ronde met een marker. Maximaal één gratis voucher per week.

De actie geldt van 21 juni en 21 september 2018, dus wie veel birdies maakt kan heel vaak gratis spelen ...

Bij de heropening op 2 juni zal de wethouder Sport en Economische zaken aanwezig zijn, Astrid Heijstee. Zij zal de opening verrichten met oud-vicewereldkampioen turnen Renske Endel. De oefenfaciliteiten en de holes zijn door de nieuwe eigenaars opgeknapt en de baan is qualifying. Meer informatie: golfweesp.nl en golfverenigingweesp.nl.

Open dag op Martensplek

Golfclub Martensplek in Drenthe houdt zaterdag 9 juni 2018 een open dag. Lees meer op de website dekrantvanmiddendrenthe.nl.

Reversible course

De website golfcoursearchitecture.net schrijft over de omkeerbare golfbaan in Ermelo, The Links Valley. 

A grand opening will take place in September once the clubhouse is complete. 

'Co-owner Mike Woltering, a golf professional, has been pleased with the initial reaction: “Our members love the golf and the views,” he said. “The greens have nice movement and there is a 20-metre elevation change on the site.”
Frank Pont’s design, which he first proposed in 2010, was inspired by Tom Simpson’s The Architectural Side of Golf. “After reading Simpson’s book, I realised that the reversible course concept could be perfect for this site, which was only ever going to be big enough for nine holes,” he said.'

Lees het artikel op golfcoursearchitecture.net. Lees ook het verhaal van GOLF.NL:Tips voor deze rubriek? Mail redactie@golf.nl. Lees ook de banen & clubs nieuwsblog van mei 2018.

Meer nieuws over banen en clubs.