Belen Mozo
Beeld: Ladies European Tour

Zomertip #3: snelle armen voor verre drives

27 juni 2018 Redactie GOLF.NL
De zomervakantie staat voor de deur, en dus is het de hoogste tijd om te pieken op de golfbaan. De komende 10 dagen geven we je dagelijks een toptip uit het GOLF.NL archief om alles uit de zomer te halen!

Wat is het geheim van een verre drive? Floris de Vries, NGF-coach van de B-selectie en PGA Professional op Golfclub de Haar, gaf in zijn 'Tip van de week' een goede drill voor meer afstand met de langste club in de tas:

'De meeste mensen beginnen altijd over het inzetten van de heupen voor het slaan van verre drives. Feit is echter dat de armen de meeste snelheid (= langere drives) genereren. Dit is logisch omdat je armen ook de grootste afstand in de swing moeten afleggen, en dus ook het snelst moeten bewegen.

Als je verder wilt slaan is het voor heel veel amateurs makkelijker om de armen sneller te bewegen. Het heel wild inzetten van het onderlichaam werkt vaak averechts. Als je dat doet ga je alleen maar schever slaan, en zeker niet sneller/verder. NB: Met alleen de armen bedoel ik niet het bovenlijf (schouders), maar echt puur alleen vanuit de armen.

Een goede drill om meer snelheid in je armen te creëren is het slaan van ballen waarbij alles stil blijft behalve je armen. Dus zo min mogelijk rotatie. Bijna als een honkballer. Neem je gewone stand in en experimenteer. Kijk hoe ver je slaat. Je zult zien dat je bijna net zo ver slaat zonder heupindraai of rotatie van het bovenlichaam! Succes met oefenen!'

Lees ook:
Tip 2: minder putts.
Klik hier voor alle zomertips.

Hou je scores bij in de de app GOLF.NL

Heb je de tips opgevolgd en ga je de baan in? Dan is het tijd om je birdies in de app te zetten zodat je meteen kunt zien of je je handicap hebt verlaagd. Als je veel speelt en je handicap handig bijhoudt op de app GOLF.NL (of op mijn.golf.nl) zegt een handicap veel meer over jou als golfer. Daarnaast is het een leuke manier om de verschillende banen die je hebt gespeeld, bij te houden en te zien hoe je het doet vergeleken met vrienden, leeftijdsgenoten en andere golfers van jouw niveau in Nederland. Ook is het goed te weten of je progressie boekt en stijgt in de verschillende rankings. Zorg ervoor dat je niet de golfer bent die zegt "vroeger had ik handicap 15", maar een handicap hebt die een goede afspiegeling is van je spelniveau.

Onderstaand filmpje laat zien hoe het werkt.

 

De app GOLF.NL is er voor iedereen die bij de NGF is geregistreerd. In 2017 zijn meer dan 100.000 oefen- en q-kaarten ingevoerd in de app. De nieuwe versie is nu te downloaden in de appstores van iOS en Android. Bijna 80.000 golfers gebruiken de app al. Waar wacht je op? Ga naar golf.nl/app om de app te downloaden (iPhone & Android).

Lees meer over

Instructie Beginnen met golf