Brooks Koepka
Beeld: Golfsupport.nl

Zomertip #2: minder putts met 3 tips

26 juni 2018 Redactie GOLF.NL
De zomervakantie staat voor de deur, en dus is het de hoogste tijd om te pieken op de golfbaan. De komende 10 dagen geven we je dagelijks een toptip uit het GOLF.NL archief om alles uit de zomer te halen!

Niet zo lang geleden stond er op GOLF.NL een artikel over putten waarin een tweetal puttcoaches stellen dat putten nog steeds niet voldoende aandacht krijgt.  

Aandacht of geen aandacht, meer putts holen is altijd goed voor je spel. Een goede puttingstroke begint bij een stabiele houding. In onderstaande video legt puttcoach Rob Mouwen uit hoe je deze stabiele houding het beste kunt innemen:

De snelste weg naar een lagere handicap is het holen van meer korte putts. Dit is wat Mouwen daarover te zeggen heeft:

Hoe zorg je dat je die vervelende 3-putts van de kaart houdt? In de volgende video legt Mouwen hoe je het beste kunt trainen op mid & lange putts:

Hou je scores bij in de de app GOLF.NL

Heb je de tips opgevolgd en ga je de baan in? Dan is het tijd om je birdies in de app te zetten zodat je meteen kunt zien of je je handicap hebt verlaagd. Als je veel speelt en je handicap handig bijhoudt op de app GOLF.NL (of op mijn.golf.nl) zegt een handicap veel meer over jou als golfer. Daarnaast is het een leuke manier om de verschillende banen die je hebt gespeeld, bij te houden en te zien hoe je het doet vergeleken met vrienden, leeftijdsgenoten en andere golfers van jouw niveau in Nederland. Ook is het goed te weten of je progressie boekt en stijgt in de verschillende rankings. Zorg ervoor dat je niet de golfer bent die zegt "vroeger had ik handicap 15", maar een handicap hebt die een goede afspiegeling is van je spelniveau.

Onderstaand filmpje laat zien hoe het werkt.

 

De app GOLF.NL is er voor iedereen die bij de NGF is geregistreerd. In 2017 zijn meer dan 100.000 oefen- en q-kaarten ingevoerd in de app. De nieuwe versie is nu te downloaden in de appstores van iOS en Android. Bijna 80.000 golfers gebruiken de app al. Waar wacht je op? Ga naar golf.nl/app om de app te downloaden (iPhone & Android).

Lees meer over

Instructie Beginnen met golf