Wil Besseling.
Beeld: Golfsupport.nl

Besseling en Van Driel: geen topnotering

24 juni 2018 Redactie GOLF.NL
Wil Besseling noteerde een ronde 69 (-2) op de slotdag van de Hyrdo Challenge op de Challenge Tour. Hij eindigt daarmee op plaats 23. Darius van Driel ging ook rond in 69 slagen en moest genoegen nemen met een 32ste plaats.

Na een matige moving day, waarop hij tekende voor een 72 (+1) en aardig wat terrein verloor, eindigde Wil Besseling op zondag dankzij drie birdies en een bogey weer onder par. De slotronde in 69 (-1) leverde meer dan tien plaatsen winst op in het eindklassement, waar hij zichzelf op plaats T23 terugvindt.

Darius van Driel kende zondag een zeer goede start op Macdonald Spey Valley GC in Aviemore. De Nederlander stond na negen holes op -4 voor de dag, en na 13 holes zelfs op -5. Met een bogey op 16 en een triple bogey op 17 verloor hij echter veel terrein en eindigde hij op level par voor het toernooi en een gedeeld 32ste plaats. 

Lars van Meijel, Robbie van West, Maarten Lafeber, Jurrian van der Vaart en Reinier Saxton haalden het weekend niet. De winst ging naar thuisspeler David Law. De Schot tekende voor een 67 en een totaal van -11.  

Uitslag. Road to Ras Al Kaihmah.

De laatste putt van Law, die even later genoeg bleek voor de winst:


Wallace wint BMW International Open

Na 72 holes was Matt Wallace de beste op GC Gut Laerchenhof. Op zondag noteerde de Engelsman in het toernooi van de European Tour een knappe 65 (-7) om Thorbjorn Olesen - die zondag een 61 (!) liet noteren - Mikko Korhonen en thuisspeler Martin Kaymer achter zich te houden.

Uitslag. Race to Dubai (Joost Luiten is 32ste).

Wallace was al een tijdje binnen en kreeg op de drivingrange te horen dat hij had gewonnen:

De Engelsman kent een uitstekend jaar op de European Tour:

En verder

Het Kennemer Open is gewonnen door Anouk Sohier (+1 na alle 27 holes) en Nordin van Tilburg (-9). Van Tilburg, net terug van het Brits Amateur waar hij net als de andere Nederlanders de matchplay-kwalificatie miste, vond het Kennemer een goede voorbereiding op het EK voor amateurs van komende week op de Koninklijke Haagsche. Hij had zich vanwege het Brits Amateur niet officieel ingeschreven en kreeg een wildcard. Van Tilburg had nog nooit op de Kennemer gespeeld en verpletterde het oude record van -6 over 27 holes met drie slagen. 

Tweede werden Mayka Hoogeboom en Giulia van den Berg (+5) en Mike Toorop en Frank van Hoof (+1). Eindstand.

Anouk Sohier en Nordin van Tilburg
Anouk Sohier en Nordin van Tilburg
Beeld: KG&CC

Nan Croockewit (155 slagen) en echtgenoot Pieter (156) hebben op hun eigen baan het Hilversumsche Senior Open gewonnen. Siene Dresselhuys werd tweede bij de vrouwen, Marcel Roelofsma en Erwin Mulder werden tweede bij de mannen. Eindstand.

Lars Keunen is 39ste geworden in het Open de la Mirabella d'Or, een wedstrijd van de Alps Tour op Golf de La Grange aux Ormes. Davey Porsius werd 45ste. Eindstand.Lees meer over

Challenge Tour