Die pijnlijke te dun geraakte ijzers zijn vaak het gevolg van een te vlakke zwaaibaan of het feit dat je omhoog komt bij het moment van impact. Probeer daarom de club steiler op de bal in te laten komen. Dat kan door minder breed te gaan staan en te zorgen dat je linkerschouder naar beneden wijst in de downswing. Laat het gewicht van de club het werk doen en swing niet te veel met je armen en schouders.
Je slaat een shank als je handen bij impact dichterbij de bal zijn dan normaal (en je de bal met de hosel van je club raakt). Creëer het gevoel dat je het uiteinde van de grip in je linkerdij steekt. Deze simpele beweging zorgt ervoor dat je handen niet naar de bal bewegen maar zelfs licht van je handen af waardoor je onmogelijk een shank kunt slaan.
Zet je driver even op de bank en gebruik een houten 3. ‘Je slaat je houten-3 rechter en waarschijnlijk net zo ver’, aldus achtvoudig majorwinnaar Tom Watson. Als hij het zegt…
Als je geen tijd hebt voor een goede warming-up voor een ronde en slechts een paar ballen kan slaan, gebruik dan je ijzer 8. Volgens golfstatisticus Mark Broadie is dit de club waarmee je het makkelijkst het goede gevoel creëert voor zowel de kortste clubs als je driver.
Iedereen mag boos zijn na een slechte slag, maar niet te lang. Spreek met jezelf af dat je 10 stappen na een slechte slag boos mag blijven en dat het daarna afgelopen is. Dit is precies wat Tiger Woods doet als hij even kwaad is en wil voorkomen dat hij de negatieve gedachten meeneemt naar de volgende slag.
Ben je iemand die (te) lang boven de bal kan staan? Denk dan terug aan de tijd dat je begon met golf en niet nadacht over wat je deed. Probeer om binnen twee seconden nadat je voor het laatste naar het doel hebt gekeken te swingen. Dit zorgt ervoor dat je niet te lang naar de bal blijf staren en dat het beeld van het doel in je hoofd - bijvoorbeeld de vlag - vers is.
Heb je de tips opgevolgd? Dan is het tijd om je birdies in de app te zetten zodat je meteen kunt zien of je je handicap hebt verlaagd. Het filmpje laat zien hoe het werkt.
De app GOLF.NL is er voor iedereen die bij de NGF is geregistreerd. In 2017 zijn meer dan 100.000 oefen- en -q-kaarten ingevoerd in de app. De nieuwe versie is nu te downloaden in de appstores van iOS en Android. Bijna 80.000 golfers gebruiken de app al. Waar wacht je op? Ga naar golf.nl/app om de app te downloaden (iPhone & Android).