Taylormade putter: Spider Mini en Spider Tour

Grote spin, kleine spin

21 juni 2018 Redactie GOLF.NL
TaylorMade heeft met de Spider Mini een kleinere versie van de populaire Spider Tour ontwikkeld. De eigenschappen zijn behalve het formaat nagenoeg hetzelfde.
TaylorMade heeft nog steeds veel succes met de Spider Tour putters, de putterlijn waaraan Jason Day meewerkte en waarmee Dustin Johnson de nummer-1-positie bereikte. Voor de golfers die de mallet putters net een maatje te groot vinden, komt het merk met (weer) een nieuwe versie: de Spider Mini. Net als de normale Spider heeft de Mini een pure roll insert voor een mooie voorwaartse rol en zit het verschil vooral in het formaat. Zonder vleugels – of kleine rakketten – oogt de Spider Mini een flink stuk kleiner. Toch is de Mini nog steeds een echte mallet en is het hoofd slechts 15% kleiner dan de Spider Tour. Het clubhoofd weegt 355 gram en met meer gewicht aan de zijkanten zorgt dat voor veel moment of inertia, oftewel een stabieler clubhoofd. 

Dustin Johnson stopte de Mini al in zijn tas, al was dat van korte duur en speelde hij afgelopen weekend het US Open op Shinnecock gewoon met zijn oude vertrouwde Spider Tour. 

De Spider Mini is verkrijgbaar in een Tour Red of Diamond Silver finish met shafts van 33, 35 of 35 inch.
Prijs: € 329

Lees meer over

Equipment