Topslagen op dag 2 van het US Open
Bron: USGA

Johnson aan kop in US Open

16 juni 2018 Redactie GOLF.NL
Halverwege het US Open op Shinnecock Hills heeft Dustin Johnson de leiding met een voorsprong van vier slagen op Charley Hoffman en Scott Piercy.

De baan van Shinnecock Hills GC op Long Island speelde vrijdag aanzienlijk minder moeilijk dan op de openingsdag, met betere scores als gevolg. Dustin Johnson ging rond in 67 slagen na zijn 69 op donderdag. De nummer 1 van de wereld, die vorige week een wedstrijd van de PGA Tour won, de St Jude Classic, is vier onder par na 36 holes.

De Amerikaan Johnson, US Open kampioen in 2016, is de enige speler onder par in de major. Landgenoten Charley Hoffman (69 slagen op vrijdag) en Scott Piercy (71) staan op level par. Op de vierde plaats (met +1) staan Tommy Fleetwood, Ian Poulter, Justin Rose, Henrik Stenson en Brooks Koepka. Fleetwood en Koepka hadden vrijdag maar 66 slagen (-4) nodig. Poulter was Johnson genaderd maar maakte vlak voor het eind van zijn ronde een triple bogey.

Onder anderen Rickie Fowler en Matthew Fitzpatrick zijn negende met +2 na 36 holes.

Veel grote namen verslikten zich in de baan en hebben de cut gemist. Jordan Spieth (+9) miste de cut op één slag. Tiger Woods (78-72) en Rory McIlroy (80-70) hadden twee slagen te veel. 

Leaderboard. Video's van het US Open. Tv: live vanaf 17.30 uur op Ziggo Golf.

Lees meer over

European Tour PGA Tour