Mikko Korhonen in de slotronde
Bron: ET

Korhonen wint, Daan Huizing wordt 50ste

10 juni 2018 Redactie GOLF.NL
Daan Huizing is door een slotronde in 77 slagen in de achterhoede van de Shot Clock Masters geëindigd. Wil Besseling werd in de KPMG Trophy gedeeld 21ste.

Daan Huizing was na de derde ronde op de Diamond Country Club in Oostenrijk gedeeld twintigste en begon ronde vier heel voortvarend, net als ronde drie. De Challenge Tour speler begon de zondag van de European Tour wedstrijd met vier birdies op de eerste vijf holes. Daarna maakte de Nederlander twee double bogeys en twee bogeys. Na een birdie op hole 14 maakte hij bogey op 15, 16, 17 en 18 voor een ronde 77 (+5). 

De 37-jarige Fin Mikko Korhonen begon zondag als leider met vijf slagen voorsprong. Hij won het toernooi - voorheen het Oostenrijks Open - met een voorsprong van zes slagen op de Schot Connor Syme, de nummer twee. Het is de eerste zege van Korhonen op de European Tour. Hij heeft zich in de afgelopen jaren vier keer via de Qualifying School naar de European Tour gevochten. 

De Belg Nicolas Colsaerts werd gedeeld derde en Miguel Angel Jiménez, die een Oostenrijkse vrouw heeft, eindigde als gedeeld twaalfde.

Strafslagen

In de eerste twee ronden van de Shot Clock Masters bleef iedereen keurig binnen de tijd. In de derde ronde werden strafslagen uitgedeeld aan drie spelers die de maximaal toegestane tijd overschreden. De Oostenrijker Clemens Prader gaat de geschiedenisboeken in als de eerste speler met een strafslag in de Shot Clock Masters. Op zondag kreeg nog een vierde speler een strafslag: Oscar Stark. 

De spelers werden het hele toernooi geklokt. De eerste speler in een flight had 50 seconden de tijd, de andere spelers 40 seconden om een slag – ongeacht van welke plek, op de tee, bunker, rough, etc. – te spelen. De flights in de Shot Clock Masters speelden door de dreiging van strafslagen gemiddeld ongeveer een half uur sneller dan normaal op de European Tour.

Lees in Wie speelt waar? meer over de Shot Clock Masters. Eindstand. Race to Dubai.

Challenge Tour 

Wil Besseling is in de KPMG Trophy in België op de gedeelde 21ste plaats geëindigd. De Noord-Hollander sloot het toernooi op L'Empereur G&CC af met een ronde 70 voor een totaal van -12. Maarten Lafeber werd met 74 slagen 61ste. Lars van Meijel ging zondag rond in 78 slagen en werd gedeeld laatste (68ste). Jurrian van der Vaart miste de cut op één slag. Darius van Driel, Reinier Saxton en Robbie van West misten ook het weekend.

Het toernooi werd na een play-off gewonnen door de Portugees Pedro Figueiredo.

De eindpositie van Daan Huizing in Oostenrijk telde mee voor de Challenge Tour Rankings. Huizing is nummer 61 op deze jaarranglijst. Wil Besseling is 25ste en Reinier Saxton 31ste.

Eindstand

Lees meer over

Challenge Tour European Tour