Sergio Garcia, een van de beste ijzerspelers ter wereld.
Beeld: Golfsupport.nl

Fairwaytip van de week #1

11 juli 2018 Redactie GOLF.NL
In de fairwaymaand geeft GOLF.NL elke week een korte tip uit het archief om de ballen vanaf de fairway dichtbij de vlag te krijgen. NGF-coach Floris de Vries trapt af met tip #1.

'De eindstand vertelt bijna alles over de swing van een golfer. Als je naar de topspelers kijkt op tv, zie je dat als ze een ijzer slaan altijd in balans eindigen. Probeer daarom als je gaat oefenen eens de eindstand van een van de beste spelers ter wereld - bijvoorbeeld Jason Day, Dustin Johnson, Rory McIlroy of Tiger Woods - te kopiëren. Als je dit bewust doet kom je er snel achter wat je neiging is bij het slaan van een ijzer en hoe je je evenwicht verliest. 

Wat mij ook altijd opvalt bij de eindstand van topspelers is dat het lijkt alsof ze een punch hebben geslagen. Wat ik daar mee bedoel is dat je ziet dat ze met lange armen eindigen, dus ver voor het lichaam. Clubgolfers eindigen vaak met ingetrokken armen en zijn uit balans omdat ze te veel kracht hebben gebruikt. Probeer daarom in je eindstand met lange armen te eindigen, net als Tiger, Rory, Jason of Dustin!'

Kies een topspeler en ga aan de slag!'
 Floris de Vries is NGF-coach van de B-selectie en PGA Professional op Golfclub de Haar.


GOLF.NL heeft juli uitgeroepen tot fairwaymaand. Meer weten?

  

Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

Instructie