De Red Ball putter van Odyssey.
Beeld: Odyssey Golf

Goed opgelijnd met Odyssey Red Ball

10 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Hoe help je golfers met het oplijnen op de green? Volgens Callaway hebben ze met de Red Ball putter het antwoord gevonden.

Wat is het?

Odyssey blijft doorgaan met het lanceren van putters. Na de onlangs gelanceerde EXO-lijn is het (gelukkig) niet tijd voor een volledig nieuwe lijn, maar wel één bijzonder opvallende putter: de Odyssey Red Ball. De naam van de nieuwe putter slaat op de rode bal die in de mallet is verwerkt waarmee je volgens Odyssey altijd in de goede set-up staat opgelijnd richting de hole. 

Wat is er nieuw?

Odyssey claimt dat je met de 'Red Ball' veel makkelijker in de goede set-up komt en zo vaker beter staat opgelijnd richting het doel. Het slimme oplijnsysteem fungeert als een laatste controle voordat je je stroke maakt. 

Hoe het werkt? Als het rode balletje te hoog of te laag in het ronde vizier zit weet je dat je ogen niet goed boven de bal staan. Als het rode balletje teveel naar links of rechts in het vizier staat betekent dat dat je te veel voor of achter de bal staat opgelijnd. Het doel van oplijnsysteem is sterk in de eenvoud: zorg dat het rode balletje in het midden van het vizier staat en je weet dat je perfect staat opgelijnd. 

Natuurlijk heeft Odyssey succesvolle elementen uit andere putters in de Red Ball gestopt. Naast de White Hot insert komt het Versa systeem (met de contrasterende zwart-wit kleurstelling) ook terug in de Red Ball. De gewichtsverdeling in de grote mallet zorgt voor meer moment of inertia (MOI), oftewel een stabieler clubhoofd. 

Als het rode balletje midden in het vizier staat weet je dat je goed staat opgelijnd.
Beeld: Odyssey Golf

Wat vinden wij?

Odyssey is niet het eerste merk dat experimenteert met slimme oplijnsystemen. Seemore, Tommy Armour, Taylormade, Rife, EVNRoll en Cleveland lanceerden al putters waarmee je je eigen set-up kunt controleren. Odyssey is wel de eerste met het 'balletjes' systeem. 

Volgens Odyssey is de Red Ball de eerste putter in de 'super game improvement' categorie, een term die vaak voor vergevingsgezinde ijzers wordt gebruikt. 'We weten niet wat de impact zal zijn of hoe groot dit kan worden, maar wij denken zeker dat het voldoet aan een behoefte in de markt', aldus Callaway.

Productinformatie

De 'Red Ball' is alleen verkrijgbaar als face-balanced mallet. De putter is te koop vanaf 20 juli (33, 34 of 35 inch, links en rechtshandig).

Prijs € 199

 Meer weten? www.odyssey.com