Lexi Thompson
Beeld: Golfsupport.nl

Zomertip #10: nooit meer bang voor de bunker

4 juli 2018 Redactie GOLF.NL
De zomervakantie staat voor de deur, en dus is het de hoogste tijd om te pieken op de golfbaan. De komende 10 dagen geven we je dagelijks een toptip uit het GOLF.NL archief om alles uit de zomer te halen!

Nog altijd angst voor bunkerslagen? Helemaal niet nodig volgens Maarten Lafeber. NGF-bondscoach en de winnaar van het KLM Open 2003 laat zien hoe je altijd makkelijk uit het zand en veilig op de green komt.

Lafeber: 'Heel belangrijk is de basis, een goede set-up. En vooral niet stoppen bij de bal maar goed doorslaan dan doet het zand de rest.' 

Bekijk hieronder de instructievideo en wees niet meer bang in de bunker:

Zomertip 9: zoek ruimte op de greens

Wat doe je als de bal onder de rand van een hoge bunker ligt? Ook daar heeft Maarten Lafeber een oplossing voor:

De lange bunkerslag - bijvoorbeeld van zo'n 20 meter - is voor iedereen moeilijk, zelfs voor tourspelers. In de derde video laat Lafeber zien hoe je met de juiste clubkeuze deze slag makkelijker kunt maken:

Klik hier voor alle zomertips

Hou je scores bij in de de app GOLF.NL

Heb je de tips opgevolgd en ga je de baan in? Dan is het tijd om je birdies in de app te zetten zodat je meteen kunt zien of je je handicap hebt verlaagd. Als je veel speelt en je handicap handig bijhoudt op de app GOLF.NL (of op mijn.golf.nl) zegt een handicap veel meer over jou als golfer. Daarnaast is het een leuke manier om de verschillende banen die je hebt gespeeld, bij te houden en te zien hoe je het doet vergeleken met vrienden, leeftijdsgenoten en andere golfers van jouw niveau in Nederland. Ook is het goed te weten of je progressie boekt en stijgt in de verschillende rankings. Zorg ervoor dat je niet de golfer bent die zegt "vroeger had ik handicap 15", maar een handicap hebt die een goede afspiegeling is van je spelniveau.

Onderstaand filmpje laat zien hoe het werkt.

 

De app GOLF.NL is er voor iedereen die bij de NGF is geregistreerd. In 2017 zijn meer dan 100.000 oefen- en -q-kaarten ingevoerd in de app. De nieuwe versie is nu te downloaden in de appstores van iOS en Android. Bijna 80.000 golfers gebruiken de app al. Waar wacht je op? Ga naar golf.nl/app om de app te downloaden (iPhone & Android).