De Ignite PWRADAPT Leather.
Beeld: Puma

Puma lanceert PWRADAPT technologie in golfschoen

24 januari 2018 Redactie GOLF.NL
Volgens Puma is het een 'gamechanger': de PWRDADAPT technologie in de nieuwe IGNITE schoenenlijn. De verbeterde zool, gemaakt van het dempende IGNITE Foam, zorgt volgens de fabrikant voor ongeëvenaard comfort en stabiliteit.

Wat is het?

'De IGNITE PWRADAPT collectie is zonder twijfel de meest technologisch geavanceerde golfschoen die we ooit hebben gemaakt', aldus Grant Knudson, Head of Footwear bij Puma, over de nieuwe schoen. 'Het is elk seizoen ons doel om de ideale mix van stijl en prestatie te leveren - en met de nieuwe PWRADAPT spikes is dat precies wat we hebben gedaan.'

Wat is er nieuw?

De nieuwe IGNITE-lijn van Puma Golf is voorzien van PWRADAPT zooltechnologie. De spikes (die niet aan de buitenzool maar aan de middenzool zijn bevestigd) bewegen onafhankelijk van elkaar. Dit zou moeten zorgen voor meer grip terwijl het comfort intact blijft. IGNITE Foam is voor het eerst over de gehele lengte van de middenzool gebruikt, en dat zorgt voor demping en volgens Puma 'extreem' comfort. Ook fijn: de terugverende zool zorgt voor extra energie bij elke stap. De 'upper' van de nieuwe schoen is gemaakt van Aniline leer voor een stijlvol uiterlijk. 

Wat vinden wij?

Driedimensionale noppen die niet aan de buitenzool, maar aan de middenzool zijn bevestigd. We hebben de schoenen nog niet gedragen, maar gezien het innovatieve karakter van Puma (en Cobra) zullen ze hier vast iets op het spoor zijn. Het uiterlijk van de schoen is nauwelijks veranderd, en dat is prima, want als we we naar de afbeeldingen kijken zou je niet zeggen dat het hier om een golfschoen gaat. Ook prima voor op straat dus. Leuk detail: in de binnenzool is een landkaart van Carlsbad, de plaats waar de schoenen zijn ontworpen, verwerkt.

Productinformatie

De collectie bestaat uit vier designs, die allemaal voorzien zijn van PWRADAPT: 

IGNITE PWRADAPT Leather: € 180
IGNITE PWRADAPT gepatenteerde DISC sluitingsysteem: € 180
IGNITE PWRADAPT Aloha (Rickie Fowler!): € 180  
IGNITE Tour Hi-Top: € 220

Meer weten? www.pumagolf.com


Lees meer over

Equipment