Challenge Tour 2018: 29 toernooien

18 januari 2018 Redactie GOLF.NL
Het speelschema voor 2018 van de Challenge Tour is vandaag bekend gemaakt. In acht maanden worden 23 verschillende landen aangedaan op drie verschillende continenten.

De Challenge Tour begint ook dit jaar in Kenia. Van 22 t/m 25 maart wordt op de Muthaiga Golf Club het Barclays Kenya Open gespeeld. Met een prijzengeld van € 500.000 is het samen met het Foshan Open van eind oktober meteen het hoogst gedoteerde toernooi van het circuit. Er zijn nog een paar vraagtekens maar er worden waarschijnlijk 29 toernooien gespeeld. Spelers die meedoen in het Rocco Forte Open, de Belgian Knockout en de Shot Clock Masters in Oostenrijk kunnen in die drie toernooien van de European Tour punten verdienen voor de ranking van de Challenge Tour. Voor het eerst telt prijzengeld dat wordt verdiend in het US Open en het Brits Open ook mee, 10% van het gewonnen bedrag.

Opvallend is dat er niet meer gesproken wordt van de Road to Oman. De afgelopen jaren eindigde de Tour in Oman, nu staat er bij het slottoernooi (1-4 november) ‘Challenge Tour Grand Final’ TBC TBC en dat staat voor To be Confirmed. Net als vorig jaar promoveert de top-15 aan het einde van het seizoen naar de European Tour.  

Klik hier voor het complete schema Challenge Tour 2018