De gevreesde Bear Trap op PGA National
Beeld: Getty Images

Wie speelt waar? Week 8

20 februari 2018 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.

22 - 25 European Tour, Commercial Bank Qatar Masters, Doha GC, Doha. Prijzengeld: $ 1.750.000 Leaderboard

22 - 25 PGA Tour, The Honda Classic, PGA National, Champion Course, Palm Beach Gardens, Florida, Prijzengeld: $ 6.600.000. Leaderboard

19 - 21 Alps Tour, Red Sea Little Venice Open, Sokhna GC - Course A&B. Prijzengeld: € 40.000 Leaderboard

25 - 27 ProGolf Tour.  Open Madaef, Pullman El Jadida Royal Golf & Spa,  El Jadida, Marokko. Prijzengeld: € 30.000 Leaderboard

18 - 20 Ecco Tour Winter Series, PGA Catalunya Resort Championship, Girona. Met jurrian van der Vaart Leaderboard

21 - 25 Amateurs, Internacional de España Dobles e Individual Senior Masculino, El Saler, Valencia. Leaderboard

22- 25  European Tour, Commercial Bank Qatar Masters, Doha Gc, Doha. Prijzengeld: $ 1.750.000

Het gerucht wordt steeds sterker dat dit de laatste editie wordt van de Qatar Masters. Er wordt door de machthebbers in Qatar heel veel geld uitgetrokken om sportevenementen naar het Arabische emiraat te halen (WK voetbal 2022), maar een groot golftoernooi spreekt kennelijk niet genoeg tot de verbeelding. Voor het deelnemersveld deze week geldt helaas een beetje hetzelfde. De bekende namen zijn in Amerika (zie onder) of nemen een week vrij met het oog op het eerste World Golf Championship van komende week in Mexico. Joost Luiten heeft na zijn zege in Oman met als bonus spelen in Mexico de Qatar Masters ook meteen geschrapt. Chris Wood die in Oman tweede werd achter Luiten is er wel bij op de Doha Golf Club. De lange Engelsman won het toernooi in 2013 met een fraaie eagle op de par-5 slothole.

De eerste editie van de Qatar Masters werd gespeeld in 1998 en er waren mooie winnaars: Ernie Els, Adam Scott (twee keer), Henrik Stenson, Sergio Garcia en natuurlijk onze Rolf Muntz in het jaar 2000. Maar in de Desert Swing bleef Qatar altijd in de schaduw staan van de toernooien in Abu Dhabi en Dubai die meer geliefd zijn bij de spelers en ook veel meer publiek trekken. Mocht Qatar inderdaad wegvallen dan is dat spijtig, maar gelukkig is het NBO Oman Open op de mooie baan van de Al Mouj Golf Club aan de speelkalender toegevoegd. Het ligt voor de hand volgend jaar Abu Dhabi, Dubai en Oman achter elkaar te spelen zodat er weer sprake is van een mooie aaneengesloten Desert Swing.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 8:30-10:30 en 12:00-15:00 za en zo 10:00 – 14:30.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


22- 25 PGA Tour, The Honda Classic, PGA National, Champion Course, Palm Beach Gardens, Florida, Prijzengeld: $ 6.600.000.

De Honda Classic is de eerste wedstrijd van de zogenoemde 'Florida Swing', een reeks toernooien in de aanloop naar de Masters. De par-70 Champion Course van PGA National is zeer waterrijk en het is vooral zaak de beruchte 'Bear Trap' (hole 15 t/m 17) ‘droog’ door te komen. Vorig jaar scoorden de spelers op die par 3-4-3 reeks 0,456 boven par in weersomstandigheden die vergelijkbaar waren met de voorspelling voor deze week.  

Tiger Woods maakte afgelopen vrijdag bekend de Honda Classic te spelen. Twee toernooien op rij dus voor Woods die er fysiek kennelijk een stuk beter voor staat dan swingtechnisch. In het Genesis Open miste de winnaar van 79 toernooien op de PGA Tour na 36 heel moeizame holes de cut. Het is zeer de vraag of Woods ooit op topniveau terugkeert, maar bang om zijn spel te testen op weinig vergevingsgezinde banen is Tiger in ieder geval niet en dat siert hem.

Titelverdediger deze week is Rickie Fowler, die behalve van Woods ook gezelschap krijgt van Justin Thomas, Rory McIlroy (winnaar in 2012) en Masters-kampioen Sergio Garcia. Ook Tommy Fleetwood en Thomas Pieters gaan proberen ‘The Bear’ te temmen.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do en vr 21:00 – 24:00 za en zo 19:00 – 24:00

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

19 - 21 Alps Tour, Red Sea Little Venice Open, Sokhna GC - Course A&B. Prijzengeld: € 40.000

Het tweede toernooi dit jaar op de Alps Tour eindigt woensdag. Op dit moment staan er inclusief de Alps Tour Grand Final in oktober in totaal vijftien toernooien op de kalender. Deze week in Egypte komen Rowin Caron, Ruben van Uden, Davey Porsius en Bas Slungers aan de start. De top-5 aan het einde van het seizoen dwingt promotie af naar de Challenge Tour.

Leaderboard

25 - 27 ProGolf Tour.  Open Madaef, Pullman El Jadida Royal Golf & Spa,  El Jadida, Marokko. Prijzengeld: € 30.000

Na twee weken pauze gaat de ProGolf Tour weer verder in Marokko. Net als op de Alps Tour dwingt de top-5 aan het einde van het seizoen promotie af naar de Challenge Tour. Na vier gespeelde toernooien is Max Albertus de hoogst geklasseerde Nederlander op de 29ste plaats. 

Leaderboard

 

}