Regelquiz #5

Test je kennis van golfregels en win!

16 februari 2018 Redactie GOLF.NL
Ken je de golfregels allemaal nog? Doe mee (bekijk de video) en maak kans op een prijs! Aflevering #5.

Let op: dit artikel behandelt de oude regels. Ga voor de nieuwe golfregels naar golf.nl/regels2019.


Golfregels horen bij golf. Iedereen die ooit zijn GVB of een handicap heeft gehaald, heeft ook met goed gevolg een regelexamen afgelegd. Maar weet je nog wel wat je ooit hebt geleerd? Goed om af en toe je kennis van de golfregels te testen. En nu kun je er zelfs ook nog iets mee winnen. 

Deze week: Regelquiz 5

Bekijk de video bovenaan dit bericht. In deze video (nummer 5) leggen we weer een regelsituatie uit en aan het eind van het filmpje volgt een vraag. Ditmaal is de vraag: mag je gras achter de bal plattrappen?

Stuur je het juiste antwoord in, dan maak je kans op een doosje exclusieve Titleist GOLF.NL ballen. Hoe beter en vollediger je antwoord is, hoe meer kans je maakt natuurlijk. Meedoen kan op verschillende manieren. Je kunt je antwoord sturen naar redactie@golf.nl of reageren op Twitter, Facebook of Instagram. Je moet wel binnen een week reageren. Deadline gemist? Geen probleem, volgende week is er weer een nieuwe regelquiz. Dan maken we ook de winnaar bekend.

Regelquiz 4: winnaar en antwoord

De winnaar van regelquiz 4 is Tijn Nuyens. In aflevering 4 (video onder) stelden we de vraag: wat als je bij het zoeken per ongeluk je eigen bal in beweging brengt?

Het antwoord is dat je één strafslag krijgt en dat je de bal moet terugplaatsen. Het staat in Regel 18 (stilliggende bal bewogen): 'Wanneer de bal van een speler in het spel is en de speler (...) de bal opneemt of beweegt (...) krijgt de speler één strafslag. Indien de bal is bewogen, moet hij worden teruggeplaatst (...)'

Alles op een rijtje:

  • Indien een tegenstander (matchplay dus) jouw bal beweegt bij het zoeken, dan volgt er geen straf. De bal moet worden teruggeplaatst. 
  • Indien een medespeler (strokeplay/stableford dus) jouw bal beweegt bij het zoeken, dan volgt er geen straf. De bal moet worden teruggeplaatst. 
  • Indien je jouw bal beweegt bij het zoeken (zowel matchplay als strokeplay), dan krijg je één strafslag. De bal moet worden teruggeplaatst. 

(Zo zijn de regels tot en met 31 december 2018, maar per 1 januari 2019 wordt het anders. Lees daarover meer in het artikel Zoeken naar de bal: nu en in 2019.)

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


WAAR VIND IK DE GOLFREGELS? HIER!

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer regel(examen)vragen beantwoordent? Ga dan naar de pagina Test je regelkennis.

}