De COOL PRO van ECCO Golf
Beeld: ECCO Golf

Innovaties in Cool Pro van ECCO

16 februari 2018 Redactie GOLF.NL
Het Deense merk ECCO lanceerde onlangs haar nieuwste schoen: COOL PRO. De schoenenfabrikant bouwt voort op innovaties die worden gecombineerd in het nieuwe model uit de COOL-lijn.

Wat is het?

'Het ontwerp van de ECCO COOL PRO bestaat uit de opwindende combinatie van twee belangrijke innovaties waarmee we golfers meer comfort, ademend vermogen en bescherming geven,' vat Michael Waack van ECCO het samen. Wat zijn die twee innovaties? De ECCO SPYDER-GRIP zool, die we kennen van de ECCO CAGE PRO, en de GORE-TEX SURROUND technologie. Dankzij deze twee innovaties presteert het ontwerp niet alleen op het gebied van grip maar ademt de schoen ook goed en blijven je voeten dankzij de luchtkanalen fris, terwijl de waterdichtheid dankzij GORE-TEX protection 100% is gegarandeerd.

Wat is er nieuw?

Volgens ECCO Golf geeft de COOL PRO nog meer loopplezier, en niet alleen als het mooi weer is, maar ook als de fairways nat zijn en de zon er even niet is. De schoen heeft een uitneembare inlegzool (in verschillende breedtematen verkrijgbaar) die gewassen kan worden. 

Net als alle andere modellen van ECCO is de COOL PRO opgebouwd met FLUIDFORM technologie, waarbij het bovenstuk en de onderkant niet aan elkaar zijn gestikt of gelijmd. Volgens ECCO zorgt dat voor extra flexibiliteit, duurzaamheid en een lichtere schoen.

Wat vinden wij?

Het is inmiddels acht jaar geleden dat Fred Couples met zijn optreden in de Masters de golfschoenenwereld veranderde. Met de ECCO Golf Street Premier aan zijn voeten liep hij over de baan in Augusta (waar hij in 1992 won) en luidde hij het tijdperk in van de hippe comfortabele golfschoen, die niet stijf hoeft te zijn en ook naast de baan gedragen kan worden. In een klap was ECCO wereldberoemd. Tegenwoordig dragen naast Fred Couples ook Ernie Els, Smylie Kaufman, Thomas Bjorn en Lydia Ko schoenen van het Deense merk. Genoeg 'starpower' dus. ECCO maakt al jaren schoenen die lekker zitten en je het liefst na de ronde aanhoudt en in dat rijtje hoort de COOL PRO zeker thuis.

Productinformatie

De COOL PRO is niet alleen verkrijgbaar in meerdere kleurcombinaties, maar ook in twee verschillende versies waarbij het bovenwerk net iets anders is.

Prijs: € 209,99

Meer weten? golf.ecco.com

Lees meer over

Equipment