Lisselan Golf Club
Dunmore House Hotel

Gewoon golfen als een echte Ier

9 februari 2018 Redactie GOLF.NL
Ben je ook al voorzichtig plannen aan het maken voor de lente of zomer? En staat Ierland op het lijstje? Laat deze prachtige, laagdrempelige (en goedkope) golfbanen je over de streep helpen.

Pubs waar live vrolijke volksmuziek klinkt, de Guinness koud is, de haard warm en de sfeer ouderwets gemoedelijk. In Ierland vind je ze op elke hoek van de straat. En zeker na een onstuimige ronde golf is dat een fijne plek om bij te komen. Eerder gaf Ramon van Wingerden van de NGF de tip om The Old Head eens te bezoeken (lees hier de tip). Een once-in-a-lifetime experience op een unieke baan. “Maar als je het eenvoudiger wil houden, is dat juist in Ierland heel goed mogelijk. Golf is er een volkssport en je kunt dus op heel veel prachtige banen spelen voor heel weinig geld.” Zo ook op deze drie voor veel toeristen verborgen pareltjes, die vlak bij elkaar ten zuidwesten van Cork City liggen, op ongeveer een uur rijden.

Dunmore Golf Club

Een 9-holesbaan die lastig genoeg is. Vrijwel overal kijk je uit op de Atlantische Oceaan en Inchydoney Beach, een van de mooiste stranden van Ierland.

Greenfee 9 holes: 10 euro (als student betaal je 5 euro)
59 kilometer van Cork City (65 autominuten)
Meer info: Dunmore Golf Club 

Lisselan Estate Golf Club

Over deze baan wordt gezegd dat als sprookjesschrijver Hans Christian Andersen een golfbaan had mogen ontwerpen, hij dat op de pittoreske locatie van Lisselan zou hebben gedaan. Een parkbaan met negen holes die twee keer gespeeld kan worden dankzij twee sets tees. Met een clubhuis in Franse stijl en een wagentje op rails die je van de green van de derde hole naar de tee van de vierde brengt.

Greenfee 18 holes: 20 euro
49 kilometer van Cork City (53 autominuten)
Meer info: Lisselan Estate Golf Club

Rosscarbery Pitch and Putt

Midden tussen de zandduinen van Rosscarbery Bay liggen twee links banen met elk 18 par-3-holes. Vlak aan zee dus de wind maakt het golf uitdagend.

Greenfee Cregane/Channel Course: 8/7 euro
67 kilometer van Cork City (72 autominuten)
Geen eigen website

Overnachten

Ierland kent veel gezellige en gastvrije B & B’s in elke prijsklasse. Wil je dicht bij de golfbaan overnachten, dan kan dat bij Dunmore House Hotel, pal aan het strand van Inchydoney en met een fijn restaurant. Niet heel erg budget (vanaf 109 euro per tweepersoonskamer) maar dankzij de lage greenfees hou je wat geld over…