De suites langs de baan

Traveltip: puur linksgolf op een Ierse klif

28 juli 2017 Redactie NGF
De mooiste golfplekjes in Europa, ontdekt door bekenden (in de golfwereld). Deze keer een traveltip van de Manager Sportontwikkeling bij de NGF, Ramon van Wingerden.


Ierland, Cork: The Old Head

"The Old Head (zoals de inwoners van Kinsale de baan liefkozend noemen) is een gigant. Het afrijden van het kleine landweggetje bereid je niet voor op het zicht op de golfbaan. Adembenemend! Op historische grond is de ultieme golftest gemaakt. De kliffen waar je vanaf slaat boezemen letterlijk angst in en laten je onderdeel zijn van de meest pure natuur. Old Head is de elementen. Old Head legt feilloos de zwakke plekken in je spel bloot. Alleen degenen die stevig in hun schoenen staan kunnen de baan aan. Anders waai je letterlijk en figuurlijk de oceaan in. The 🙂 Old Head is niet goedkoop maar once in a lifetime en gecombineerd met de veel goedkopere pareltjes in de buurt (Lisselan en Dunmore) meer dan de moeite waard."

De greenfee voor 18 holes bij The Old Heat bedraagt 170 euro in het laagseizoen en 260 euro in het hoogseizoen. Je kunt er ook eten in het vijfsterrenrestaurant en slapen in de suites aan de baan en met uitzicht op de oceaan. Allemaal niet goedkoop natuurlijk; een leuke bed & breakfast in de buurt of in Cork (40 kilometer) met fish & chips na de ronde is een beduidend goedkopere optie. 

> The Old Head