Test je kennis van golfregels en win!

2 februari 2018 Redactie GOLF.NL
Ken je de golfregels allemaal nog? Doe mee (bekijk de video) en maak kans op een prijs! Aflevering #3.

Let op: dit artikel behandelt de oude regels. Ga voor de nieuwe golfregels naar golf.nl/regels2019.


Golfregels horen bij golf. Iedereen die ooit zijn GVB of een handicap heeft gehaald, heeft ook met goed gevolg een regelexamen afgelegd. Maar weet je nog wel wat je ooit hebt geleerd? Goed om af en toe je kennis van de golfregels te testen. En nu kun je er zelfs ook nog iets mee winnen. 

Deze week

Bekijk de video bovenaan dit bericht. In deze video (nummer 3) leggen we weer een regelsituatie uit en aan het eind van het filmpje volgt een vraag. Ditmaal is de vraag: wat mag of moet je doen als je bal is ingebed in de rough?

Stuur je het juiste antwoord in, dan maak je kans op een doosje exclusieve Titleist GOLF.NL ballen. Hoe beter en vollediger je antwoord is, hoe meer kans je maakt natuurlijk. Meedoen kan op verschillende manieren. Je kunt je antwoord sturen naar redactie@golf.nl of reageren op Twitter, Facebook of Instagram. Je moet wel binnen een week reageren. Deadline gemist? Geen probleem, volgende week is er weer een nieuwe regelquiz. Dan maken we ook de winnaar bekend.

De regelquiz van vorige week: winnaar en antwoord

De winnaar van regelquiz 2 is Marie Louise Tabben. In aflevering 2 (video onder) stelden we de vraag: mag je een blaadje uit een bunker halen? 

Het antwoord: je mag geen losse natuurlijke voorwerpen (takken, bladeren) uit een bunker of waterhindernis halen als je bal er in ligt. Het staat in regel 13:

'(...) een speler mag voor hij een slag doet naar een bal die in een hindernis ligt (hetzij een bunker of een waterhindernis) (...) niet een los natuurlijk voorwerp aanraken of bewegen dat in de hindernis ligt of deze raakt.'

De straf als je wel een blaadje uit de bunker haalt: twee strafslagen bij strokeplay, verlies van de hole in matchplay.

Je mag dus niet iets natuurlijks (een los natuurlijk voorwerp) uit een bunker verwijderen. Je mag wél een los obstakel (iets artificieels) uit een bunker verwijderen. Voorbeelden van losse natuurlijke voorwerpen: blaadjes, takken, dennenappels. Voorwerpen van losse obstakels: flesjes, blikjes, plastic zakken. 

(Het maakt het allemaal wat ingewikkeld maar in 2019 worden de regels gemoderniseerd en dan mag je wel een blaadje uit de bunker halen als je bal er in ligt. Lees hier meer.) 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


WAAR VIND IK DE GOLFREGELS? HIER!

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer regel(examen)vragen beantwoordent? Ga dan naar deze pagina.

}