Greenkeeper van het jaar: André van der Woude

Suikerwater op de greens

22 december 2018 Redactie GOLF.NL
Een portret van de greenkeeper van het jaar: André van der Woude van de Veluwse Golfclub.

Vorige week zijn de Golf Awards uitgereikt en daarbij is André van der Woude als greenkeeper van het jaar gehuldigd. Hij is hoofdgreenkeeper op de 9-holes baan van de Veluwse Golfclub. In een video gemaakt voor de uitreiking van de Awards legt Van der Woude uit waarom hij in de supermarkt suiker koopt voor zijn greens. Bekijk het filmpje bovenaan deze pagina.

Van der Woude is trots dat hij het komende jaar greenkeepers mag vertegenwoordigen: ‘Na 20 jaar in de greenkeeping heb ik een heleboel meegemaakt in het vak. Erg veel geleerd en nog steeds leer ik heel veel. Er wordt mij vaak gevraagd: Waar komt je ambitie vandaan? Je werkt op een 9-holes baantje. Dan zeg ik altijd: Niet te kleinerend over een 9-holes baantje. Je kunt op een 9-holes baan net zo ambitieus zijn als op een 27-holes baan. Dat heb ik ook gemerkt. Ik sta hier heel erg trots en ik vind het heel leuk dat ik het komende jaar een boegbeeld mag zijn voor de greenkeeping.’

Oud-Greenkeepers of the Year zijn Arjen Westeneng, Vincent de Vries, Koert Donkers, Kristian Summerfield en William Bogaarts. 

Volgens de jury heeft André 'diepgaande kennis over het vak, zijn golfbaan en het beheer dat hij met zijn team toepast. De drive die hij bezit om de transitie van grassen op de greens door te voeren is bewonderenswaardig. Hij past alle best practices van de afgelopen jaren toe. Dit komt samen op de golfbaan. Het resultaat is ernaar. Zelf kritisch neemt hij zijn verantwoordelijkheden goed op.' In de jury zaten Koert Donkers, William Boogaarts, Bruno Steensels, Philippe Mallaerts en Alexander de Vries.

Golfclubs en -banen kunnen een greenkeeper opgeven als kandidaat voor de onderscheiding. Meer informatie: greenkeeperoftheyear.nl.

Klik hier voor de winnaars van de andere Golf Awards.

}