Wat waren de trends op golf equipment gebied in 2018?

Equipment: wat waren de trends in 2018?

17 december 2018 Redactie GOLF.NL
Welke spullen heb jij in 2018 gekocht voor je golfhobby? We vroegen aan een expert wat de trends waren in 2018 en wat de verwachtingen zijn voor 2019.

Wat viel er op in 2018 op het gebied van golflubs, kleding, gadgets, oftewel equipment? Welke producten deden het goed in de golfshops? GOLF.NL vroeg aan Maud Schaap, manager van Jumbo Golf Amsterdam, waar golfers dit jaar mee bij de kassa stonden en wat ze verwacht voor 2019.

Driving irons

Het eerste wat mij opviel zijn de driving irons. Er was meer vraag naar de lange ijzer die je ook goed van de tee kunt slaan. De Srixon Z U65 is een goed voorbeeld van een driving iron die het goed deed in 2018.

UPF kleding

Als je kijkt naar kleding zie je dat steeds meer fabrikanten zorgen dat je beschermd bent tegen de zon. De UPF filters die diverse merken inbouwen zorgen ervoor dat de schadelijke effecten van de zon minder vat hebben op je huid. 

Een putter mag wat kosten

Op het gebied van putters zie je dat de gemiddelde golfer begint te snappen een goede putter een 'must' is. Men is bereid meer geld uit te geven. In die lijn is het logisch dat putters van Scotty Cameron en Bettinardi trending zijn. Dat Bettinardi een aantal goede 'staff members' heeft (Francesco Molinari en Eddie Pepperell, red.) helpt.

Afstandmeters

Op elektronicagebied zie je dat merken als Bushnell en Garmin met hybrides (laser en GPS afstandsmeter in een, red.) komen om aantrekkelijk te blijven. Toch zie je dat de horloges door de prijs ontzettend populair blijven. De dure kijkers of rangefinders hebben het zwaar omdat de prijs wat hoger ligt en veel golfers niet weten wat het voor hun spel zou kunnen opleveren.

RANGEFINDER OF GPS-HORLOGE?

Zonder spikes

Als we kijken naar golfschoenen zie je dat de spikeless schoen steeds meer terrein wint en er ook steeds meer aanbod is. Vaak kopen golfers een spikeless schoen naast een 'normale' spike schoen. Lekker makkelijk, zo de auto instappen en zo de baan op.

Kleurtje

Vorig jaar waren de felgekleurde ballen van Volvik echt een trend. Nu zie je dat de gevestigde merken ook gekleurde en opvallende ballen uitbrengen. Zelfs ballen met een matte finish. De consument grijpt daarom nu weer terug naar het eigen bekende merk.

SPEEL JIJ MET DE GOEDE GOLFBAL?

En voor 2019?

Ik denk dat de startersmarkt verder zal aantrekken. En dat zou goed zijn voor de golfbanen en golfshops. Belangrijk is dat een beginnende golfer ook goed materiaal heeft. Want in startersets zit kwalitatief veel verschil. Een beginner heeft daarom goed advies nodig. Zeker als je te maken hebt met andere lichaamsafmetingen (lichaamslengte & afstand pols tot grond, red) dan standaard is clubfitting, ook voor beginners, belangrijk. 

 
Op equipmentgebied blijft het nog steeds om recht en ver slaan gaan. Er komen heel veel nieuwe modellen drivers uit in 2019. Maar er zijn ook andere manieren en producten om je swingsnelheid te verhogen. Een voorbeeld van zo'n product is 'Faster Golfswing', een Nederlands concept met een speciale club met gewichtjes om je swingsnelheid te trainen.

Is er jou in 2018 iets opgevallen op het gebied van equipment? Stuur een mail naar redactie@golf.nl!

DE BESTE CADEAUS VOOR ONDER DE KERSTBOOM

Lees meer over

Equipment