De Z785 driver van Srixon.
Beeld: Srixon

Srixon lanceert nieuwe Z Series driver

10 december 2018 Redactie GOLF.NL
Al voor het nieuwe jaar komt Srixon met een nieuwe lijn metalwoods. Volgens het merk hebben ze met de Z85 Series driver, fairwaywoods en hybrides genoeg 'firepower' in huis om te concurreren met de grote merken.

Wat is het?

Om boven het marketinggeweld van reuzen als Callaway en Taylormade uit te komen, zijn er een aantal merken die al eerder (voor de PGA show eind januari 2019) hun nieuwe producten onder de aandacht brengen. Srixon is zo'n merk. Met de nieuwe Z Series driver, fairwaywoods en hybrides proberen ze zich nog nadrukkelijker als metalwoods merk te positioneren. Anne van Dam speelt al enige tijd met Srixon ijzers en de Japanse firma heeft aardig wat marktaandeel veroverd met de ijzerlijn. Nu is het tijd om met de Z 85 drivers een slag te slaan.

Wat is er nieuw?

'De nieuwe Z Series woods zijn vrij makkelijk uit te leggen: ze zijn lang,' zegt Brian Schielke, marketing director van Srixon. 'Langer dan onze vorige woods, en langer dan de concurrentie. Het sterkere en snellere titanium, gecombineerd met een cup face constructie is totaal uniek, compleet anders dan al het andere op de markt, en dat is goed te zien op zowel de launchmonitor als in de baan.' 

Wat is er zo bijzonder aan die TI51AF 'cup face'? Het is het dunste, lichtste en sterkste clubblad dat Srixon ooit maakte. De cup face is 10% dunner dan die in de voorganger van de Z85, de Z65 driver uit 2016.

Wat is een cup face? Onderstaande afbeelding laat zien dat het blad om de kroon heen is 'gevouwen':  

Dankzij de lichte koolfstof kroon kon er meer gewicht naar de zijkanten verplaatst worden voor meer vergevingsgezindheid. De technologie die in de driver is gebruikt (dun clubblad) komt ook terug in de Z F85 fairwaywoods en Z H85 hybrides.  

De drivers zijn er in twee verschillende modellen: de Z785 en de Z585. De 785 geeft een meer penetrerende neutrale balvlucht voor de betere speler, terwijl de 585 een draw en een hogere lancering aanmoedigt. Dankzij het Quick Tune System kan je in de 785 eenvoudig de loft en de swing weight aanpassen. De 585 heeft geen verstelbare hosel. 

Wat vinden wij?

Er zijn aardig wat spelers (Shane Lowry, Russell Knox & Hideki Matsuyama) en speelsters (Anne van Dam) op de professionele tours die gesponsord worden door Srixon, maar geen Srixon driver in de tas hebben. De Z785 driver moet daar iets aan veranderen, en als deze het niet doet, dan weten wij ook niet wanneer dat wel gebeurt, want onafhankelijke tests laten zien dat de Z785 qua balsnelheid en afstand mee kan met Taylormade, Callaway en PING. Tel daar de traditionele looks en de goede prijs (met € 400,- flink goedkoper dan de concurrentie) bij op en je hebt een uitstekende driver die zeker op je lijstje moet staan als je een nieuwe driver zoekt en de topmodellen wilt gaan testen. 

Productinformatie

De Z85 driver, fairwaywoods en hybrides zijn vanaf nu verkrijgbaar. 

Prijzen

Z785 & Z585 driver (9.5 & 10.5 graden): € 399,99 
Z85 fairwaywoods (13.5, 15 & 18 graden):€ 229,99
Z85 hybride (16, 19 & 22 graden) : € 199,99

Meer weten? srixoneurope.com


Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

Equipment