Beelden dag 2 Hero World Challenge

Rahm en Stenson aan kop

1 december 2018 Redactie GOLF.NL
Jon Rahm en Henrik Stenson delen de leiding halverwege de Hero World Challenge op de Bahama's. En in Australiƫ is Daan Huizing na ronde drie van het Australian PGA Championship gedeeld 47ste.

De Spanjaard Jon Rahm ging vrijdag rond in 63 slagen (-9) en bracht zijn totaal op -10. Henrik Stenson uit Zweden staat na een ronde 66 ook op dat totaal. De derde plaats wordt gedeeld door de Amerikanen Dustin Johnson (67) en Patrick Cantlay (70). 

Tiger Woods, gastheer van het toernooi op de Bahama's, is na een ronde 69 gedeeld 14de van de 18 deelnemers op Albany Golf Club. Woods maakte op de slothole een dubbele bogey. Bij zijn tweede slag van onder een bosje had hij een double hit (video onder), die normaal geteld wordt als een slag en een strafslag. De double hit werd pas later gezien door het langzaam afspelen van de beelden. Woods was zich er niet van bewust dat hij de bal twee keer raakte en kreeg geen strafslag. Sinds kort zegt Decision 34-3/10 van de regels dat videobewijs in het algemeen niet geldt als de speler zelf niet weet dat hij een overtreding heeft gemaakt. De double hit van Woods valt onder Decision 34-3/10.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

In 2019 verandert de double hit-regel. Lees 'Nieuwe regels in 2019: een double hit levert niet langer een strafslag op'.  

De wedstrijd op de Bahama's telt niet mee voor de FedEx Cup rankings maar wel voor de wereldranglijst.

Leaderboard.

Australian PGA Championship

Challenge Tour-speler Daan Huizing doet deze week mee een wedstrijd van de European Tour. Na ronden in 73 (+1) en 69 slagen op op RACV Royal Pines Resort nabij Brisbane was de Nederlander gedeeld 21ste. Maar op dag drie verloor hij terrein. Huizing is na een ronde 74 gedeeld 47ste.

De Australiër Cameron Smith gaat nog steeds aan de leiding. Hij ging rond in 70, 65 en 67 slagen (-14 totaal). Landgenoot Marc Leishman is tweede met elf onder par. Smith en Leishman speelden vorige week in eigen land in de World Cup en werden gedeeld tweede. Huizing speelde de World Cup met Joost Luiten; Nederland werd 24ste.

Leaderboard.

Mauritius Open

Kurt Kitayama uit de VS is de leider na drie ronden van het Mauritius Open.

Leaderboard.

Lees ook de voorbeschouwingen van de toernooien deze week.

}