Twee keer toppers op KLM Open de baas

28 augustus 2018 Redactie GOLF.NL
Meedoen aan Beat The Pro in het KLM Open is al bijzonder. Winnen bij Beat The Pro al helemaal, maar twee keer winnen bij Beat The Pro in twee pogingen is werkelijk uniek. Beseft ook Fleur Vierhout, die zo de geschiedenisboeken is ingegaan.

In 2016 bezocht Fleur (toen 15 jaar) als golfliefhebber het KLM Open. Aangemoedigd door haar pro besloot ze ter plekke mee te doen aan de kwalificatie voor Beat The Pro in de simulator-stand. “Eigenlijk wilde ik helemaal niet meedoen, maar hij haalde me over. Ik won bij de meisjes en mocht een uur later al meedoen. Ik was dus totaal niet voorbereid. Had geen clubs bij mee, geen golfschoenen. Maar misschien was dat wel in mijn voordeel.” 

Fleur, toen al in het bezit van handicap 10,2, nam het die zaterdag op tegen Alexander Noren, Oliver Fisher en Scott Jamieson. Stuk voor stuk winnaars op de European Tour. “Natuurlijk was ik zenuwachtig. Ik wilde eerst met een ijzer=5 slaan, maar had daar niet zo’n goed gevoel bij. De vlag stond helemaal achterop de green. Mijn pro stelde me een beetje op mijn gemak en ik sloeg uiteindelijk met een ijzer-6. Hij had gezegd: ga voor midden green en dat deed ik. De bal rolde nog een stukje door naar de vlag. Genoeg om te winnen.”

Een jaar later had Fleur zich als vrijwilliger aangemeld om te helpen bij hole 14. Op de eerste dag viel ze op het laatste moment in voor een deelnemer, die had moeten afzeggen. De flight met onder meer Maarten Lafeber zag toe hoe Fleur ook nu weer de beste bal sloeg en met twee tickets er vandoor ging. De tickets werden goed besteed. Met haar moeder vloog ze na haar eerste succes in Beat The Pro naar Valencia. Vorig jaar boekten de twee een tripje naar Marbella. “En daar heb ik elke dag gegolfd”, aldus de scholier uit Amstelveen, die hoopt dit jaar weer mee te mogen doen. “Vorig jaar zei iemand van de organisatie dat als ik dit jaar weer win, ik dan twee tickets voor buiten Europa zou winnen. Wie weet. Misschien wordt het wel een teleurstelling, maar twee uit drie is toch geen slechte score.”

Beat The Pro op drie dagen!

Beat the Pro is inmiddels opgepikt door meerdere organisatie van toernooien op de European Tour, maar nergens is het zo’n groot succes als in Spijk. Niet in de laatste plaats omdat hole 14 wordt omgetoverd in een heuse golfarena met rondom tribunes en skyboxen. Daardoor kunnen alleen op deze hole al enkele duizenden toeschouwers op de donderdag, vrijdag en zaterdag van het spektakel genieten. 

Nog even in het kort hoe het in zijn werk gaat: Eerste slaan de toernooispelers af op hole 14 (par 3) en als laatste mag de Beat The Pro-amateur zijn of haar bal slaan. Ligt die bal dichter bij de hole dan de ballen van de Tourspelers, dan wint de amateur twee vliegtickets van KLM. Dat dit geen onmogelijke opgave is, bewezen diverse amateurs de afgelopen jaren. Ook bleek dat de professionals – ondanks dat ze serieus gefocust zijn op presteren in het KLM Open – zelf ook veel plezier aan hole 14 beleven.

Win jouw plek in Beat the Pro!

Wil jij meedoen aan Beat the Pro op het KLM Open? Je maakt kans door een Golfie in te sturen. Hoe je dat moet doen, lees je hier.

 JA, WIL MEEDOEN AAN BEAT THE PRO