winnaars pro-am spaarnwude 2018
De winnaars van de Pro-Am op Spaarnwoude

Jeugdteam wint Spaarnwoude Pro-Am

29 augustus 2018 Redactie GOLF.NL
Actueel nieuws over banen en clubs.

Jeugdteam wint Spaarnwoude Pro-Am

Golclub Spaarnwoude heeft eind augustus de 29ste editie van de Spaarnwoude Pro-Am georganiseerd. In een kwalificatiewedstrijd streden 180 amateurleden van de golfclub om de beschikbare plaatsen in het hoofdtoernooi, de Pro-Am. Daarin speelden 25 teams, bestaande uit een PGA-professional en drie leden van Golflcub Spaarnwoude, om de titel. De winst in de Pro-Am ging naar het Jeugdteam, bestaande uii professional Michael Wedema en de jeugdleden Emilie Berkman, Gijs Spaans en Guus Keizers. Lees meer op golfclubspaarnwoude.nl.

NK Foursome

Het jaarlijkse Nationaal Kampioenschap Foursome Heren & Dames op de Koninklijke Haagsche is gewonnen door Danique Stokmans / Barbara Kerdel (winst op de 19de hole) en titelverdedigers Tim van der Steen /Benjamin Reuter (winst op de 25ste hole!). De runners-up: Myrte Eikenaar / Carlijn de Graaf en Maarten Slootmaekers / Dario Antonisse. Uitslagen.

De Haenen uitgebreid met voetbalveld

Golfpark de Haenen in Teteringen, een baan die tien jaar bestaat, is uitgebreid met een voetbal- en basketbal court, bericht BN De Stem.

'Dit lijkt een paradox maar het blijkt een uniek initiatief om kinderen en jongeren voor de golfsport te winnen.'

Lees meer op bndestem.nl.

Nationale Veteranen Open

Golfpark de Haenen is op vrijdag 7 september gastheer van de vijfde editie van het Nationale Veteranen Open. Naar verwachting zullen er 95 veteranen meedoen. De opbrengst van de dag gaat naar Stichting Hulphond. Meer informatie: dehaenen.nl.

Rijnmond Open Golf

De Hooge Rotterdamsche organiseert elk jaar het Rijnmond Golf Open. Het meerdaagse toernooi voor topamateurs is dit jaar gewonnen door Martijn van der Steen en Jennifer Sepers. De kampioenen kregen uit handen van de burgemeester van Lansingerland, Pieter van de Stadt, hun trofee uitgereikt. Lees meer op rijnmondopengolf.nl.

Golf gecombineerd met schatzoeken op Welderen

Golfbaan Landgoed Welderen bij Arnhem biedt een nieuw product voor groepen aan: een rondje op de pitch & putt baan gecombineerd met een treasure hunt (schatzoeken). Terwijl men de zes pitch & putt holes speelt, moet men opdrachten uitvoeren. Aanwijzingen leiden de golfers naar verstopte schatten op de golfbaan. 

Boeken kan voor groepen vanaf vijf personen en voor maximaal dertig personen. De Golf Treasure Hunt duurt ongeveer anderhalf uur. Opdrachten en aanwijzingen krijgen de deelnemers via een app; er is maar één telefoon nodig per groep. De prijzen variëren maar beginnen bij 15 euro per persoon. Ga voor meer informatie naar welderen.nl/golftreasurehunt.

Ouderen op bezoek op golfbaan

Zo'n 25 ouderen van een aantal woonzorgcentra in Oegstgeest zijn in augustus op bezoek geweest op de Oegstgeester Golfclub. De stichting Recreatie en Vervoer organiseerde de trip al voor de twintigste keer. Lees een artikel op de website unity.nu of bekijk de korte reportage van Unity TV.

GC Vught bestaat 25 jaar

Het Brabants Dagblad besteedt op de website aandacht aan het 25-jarige bestaan van GC Vught. '25 jaar geleden startte de Golfclub Vught onder de naam 'Stichting MOP Golf', als nevenactiviteit van hockeyvereniging MOP', meldt de krant onder meer. De club speelt nu op een 9-holes par-3 baan.

Company GC in de pers

The Company Golf Club is een golf en business community voor zakelijke golfers. De club speelt op verschillende golfbanen in de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Breda speelt. De Ondernemer heeft recent aandacht besteed aan de Company GC:

'The Company Golf Club telt 320 leden en doet zo'n veertig golfevents per jaar. Zonder thuisbasis. "Ja, we spelen door het hele land. Overal ontmoet je weer andere ondernemende mensen. Lekker ontspannen op en rond de prachtige golfbanen."'

Lees het hele artikel op deondernemer.nl.

Hoge Kleij ontvangt GEO-certificaat

In de week van het Nationaal Open zal Golfclub De Hoge Kleij het internationale GEO-certificaat ontvangen, een bewijs dat een club een actief duurzaamheidssysteem in werking heeft. Duurzaam beheer is één van de speerpunten in het beleid van de NGF en het verkrijgen van het GEO- certificaat is daarin een belangrijke stap. 

'De komende periode hebben we een aantal verduurzamingsmaatregelen op stapel staan', zegt Nico Engelsman, voorzitter van de club. 'Zonnepanelen om onze eigen elektriciteit op te wekken, verdere waterbesparing door minder te beregenen op de fairways en een nog kritischer omgang met bestrijdingsmiddelen.'  Het Nationaal Open wordt gehouden van 5 tot en met 8 september op de baan in Leusden bij Amersfoort. De beste Nederlandse amateurs en veel van de beste professionals strijden om de titel.

Op de laatste dag van het Nationaal Open organiseert De Hoge Kleij Golf Academy samen met de NGF een Fun Factory. Die begint om 14.30 uur. Kinderen tussen 6 en 13 jaar zijn welkom om hieraan deel te nemen. Klik hier voor meer informatie.

Verlenging GEO-certificaat Wittem

De Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem (ZLG&CC Wittem) heeft voor de derde achtereenvolgende maal (2012, 2015, 2018) - voor een periode van drie jaar - het GEO-certificaat verkregen. Dit certificaat is een internationaal keurmerk voor natuurvriendelijk- en milieubewust golfbaanbeleid.

Wittem was de eerste golfclub in Zuid Limburg die in 2012 dit certificaat verwierf. Om het ook te behóuden vergt een hoop aandacht op uiteenlopende vlakken: zo ligt de focus niet alleen meer op waterbeheer maar is deze nu ook gericht op energieverbruik, biodiversiteit en supply chain management.

'Wij zijn trots opnieuw erkenning te verkrijgen voor onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid en zullen ernaar blijven streven onze duurzaamheidsscore verder te verbeteren', zegt de voorzitter van de Commissie Duurzaamheid, Paul Fuchs. Lees meer over duurzaam golfbaanbeheer op ngf.nl.

Golfbaan in Kerkrade

De plannen voor een golfbaan bij Rolduc in Kerkrade zijn volgens de initiatiefnemers nog altijd levend. Dat meldt De Limburger op de website limburger.nl. Een architectenbureau maakte een artist impression van hoe de golfbaan er mogelijk uit komt te zien.

Duinzicht Invitational

Golfbaan Duinzicht organiseert elk jaar de Duinzicht Invitational. Dit jaar wordt de 27-holes wedstrijd gehouden op 19 augustus. Er doen 54 pro’s mee die in Nederland of België lesgeven of als professional golfwedstrijden spelen. Richard Kind verdedigt zijn titel. Andere deelnemers zijn Darius van Driel, Inder van Weerelt, Mark Reynolds, Robin Kind, Jan Dorrestein, Meindert Jan Boekel en Ruben Wechgelaer.

Toeschouwers zijn welkom. Golfclub Duinzicht heeft een nieuw clubhuis betrokken op landgoed Duyngheest, Waalsdorperlaan 40 in Wassenaar (naast Renbaan Duindigt). Informatie: golfduinzicht.nl.

Gelpenberg Experience

Op zondag 26 augustus 2018 houdt de Drentse Golfclub de Gelpenberg een 'golf experience' ter afsluiting van de zomervakantie. De gehele dag kunnen volwassenen en kinderen kennismaken met de golfsport, de baan en de club. Onderdeel van de experience zijn twee laagdrempelige wedstrijden: de Optimix Challenge en het Solviteers Par-3 Open. 

In de Optimix Challenge op de 18-holes baan kunnen deelnemers vanaf 8 uur starten in een zelf samengestelde flight voor een flighttarief van 120 euro. Op de par-3 baan begint om 13 uur het Solviteers Open; deze wedstrijd is gratis toegankelijk voor golfers en niet-golfers. Voor niet-golfers is er materiaal beschikbaar. Een ander onderdeel van de dag is een Mizuno & Putter Demo die om 10 uur begint en georganiseerd wordt in samenwerking met Sporthaantje. Informatie: dgcdegelpenberg.nl. Mail de club voor aanmeldingen. 

Ryder Cup variaties

Op veel clubs worden deze en volgende maand variaties van de Ryder Cup gespeeld. Het jaarlijkse duel tussen Amerika en Europa wordt dit jaar gespeeld van 28 tot en met 30 september in Frankrijk.

De Groninger Golfclub Duurswold organiseert eerder al - eind augustus - een Ryder Cup tussen Grunningers (leden geboren in de provincie Groningen) en leden 'uit de rest van de wereld'. De wedstrijd wordt afgesloten met een barbecue en feest.

Zevenbanentocht in Friesland

Dirk-Jan Bender, voorzitter van Golfvereniging Ameland, speelde in juli op alle golfbanen van Friesland. Ameland behoort tot deze provincie. Bender maakte een kort verslag van zijn tour.

Rondje Friesland

Als voorzitter van de golfvereniging Ameland vond ik het leuk alle banen in Friesland te leren kennen door er te spelen. Dat is mij mede dankzij de gastvrijheid van de clubs de laatste dagen gelukt.

Zaterdag heb ik als eerste Heidemeer in Heerenveen bezocht. Een leuke 9-holes baan, verantwoord gesitueerd tussen de vakantiehuisjes, niet al te lang, maar zeker niet makkelijk. De baan lag er goed verzorgd bij en speelde snel. Omdat ik aangewezen was op een Handicart (iedereen die de golfsport een warm hart toedraagt moet lid worden van de Handicart-stichting!) en er niet veel mensen in de baan waren was ik na een uurtje weer binnen om in het gezellige clubhuis een afsluitend drankje te drinken.

Zondag heb ik met twee vrienden op Gaasterland gespeeld. Voorwaar een prachtbaan, gelegen in een rustig natuurgebied, waar een uitdagende en gevarieerde negen holes is aangelegd. Ik heb met echt veel plezier 27 holes gespeeld en zal zeker als de mogelijkheid zich voordoet terugkomen. Wat een feest om daar te spelen en zo gastvrij ontvangen te worden.

Maandag heb ik op Lauswolt 18 holes gespeeld. De baan ademt Friese chic in de goede zin van het woord en is lekker lang. Op een paar holes werd ons spel begeleid door het gehamer van het afbreken van tribunes die ter gelegenheid van een concert de dag daarvoor bij het landgoed waren opgesteld. Dat moet een mooie belevenis zijn geweest, net zoals een ronde golf op deze fraaie golf.

Dinsdag heb ik de laatste drie banen bezocht. In de ochtend speelde ik een ronde op Sint Nicolaasga. Een mooie baan met een lastige rough, waar ik regelmatig in lag vanwege de onverwachte stuiters die de droge baan opleverde. Wat me opviel was dat de bunkers van een uitstekende kwaliteit waren en de rust in en om de baan was weldadig.

Tussen de middag heb ik in Appelscha gegolfd. Een baan waar nu naarstig gewerkt wordt aan een “verbouwing”, zodat het straks een volwaardige 9 holes (par 35 begreep ik) wordt. Ik zal dan zeker eens terugkomen en ervaren hoe die baan dan is ontwikkeld.

Tot slot was ik te gast op de Groene Ster. Een prachtbaan, voortreffelijk onderhouden, mooie greens en zeer afwisselend. Ik heb met veel genoegen gespeeld, kwam onderweg alleen maar vriendelijke mensen tegen, onder andere golfers met polo’s van golf Terschelling. Met hen maakte ik de afspraak tzt een drie-eilanden-toernooi te organiseren.

Kortom ik heb een paar dagen heerlijk gegolfd in zoals gezegd de mooiste provincie van Nederland. Ik dank alle clubs voor de gastvrijheid. Ik heb nog niets gezegd over onze baan op Ameland. Ik ben natuurlijk bevooroordeeld, maar het is de enige echte links course, rustig, moeilijk, lang en met absolute topgreens. Ik ben daar vanaf het begin lid en het spelen daar, met de wind als soms verraderlijke metgezel, verveelt nooit. Zeker nu er een snelle bootverbinding is is een dagje op Ameland spelen zeker de moeite waard. Wees allen welkom! 

Het was me een waar genoegen. Bedankt! Dirk-Jan Bender

Lees ook: De best gewaardeerde banen van Friesland.

Nieuwe video van de Domburgsche

De Domburgsche Golfclub heeft een promotievideo gemaakt die hieronder is te zien. De Domburgsche is volgens velen de enige echte linksbaan van Nederland (ook al wordt Ameland hierboven ook zo gezien). De definitie van links in het boek True Links

Het terrein ligt dicht bij zee, de zeewind blaast zand op de baan; de fairways zijn hard en snel, ogen natuurlijk en er zijn geen of weinig bomen. De ondergrond is voornamelijk zand dat snel draineert en dat bedekt wordt met een mix van helmgras en verschillende soorten zwenkgras. De wind heeft een grote invloed op het spel. Deze strenge definitie sluit enkele hoog gelegen zee- en klifbanen uit omdat er geen sprake is van opwaaiend zand of van de echte linksgrassen. (Lees hier meer: De beste linksbanen van het Europese continent.)

De 9-holes baan in Domburg wordt tot de beste beste van Zeeland gerekend. Lees hier: De best gewaardeerde golfbanen van Zeeland.

Waar kan ik golfen?

Toon lijst
Toon kaart

Koninklijke Haagsche Golf & Country Club

51 KM | Wassenaar

The Dutch

The Dutch is een Inland Links golf course op International Championship niveau geïntegreerd in het landelijke gebied van Spijk (gemeente Lingewaal). De baan is ontworpen door Colin Montgomerie en officieel geopend op 14 mei 2011. Naast perfecte fairways en on-Nederlandse snelle greens maken goed gastheerschap, culinaire hoogtepunten, meer dan uitstekende kwaliteit en service en toch een ongedwongen sfeer van The Dutch een onovertroffen ontmoetingsplaats voor de (inter)nationale zakenman/vrouw en hun gasten. The Dutch is uitsluitend toegankelijk is voor Members en hun gasten. Op 30 oktober 2012 is The Dutch aangesteld als gastheer van het KLM Open 2016-2018.
28 KM | Spijk gem. Lingewaal

Bernardus

De 18-holes golfbaan is ontworpen door de Amerikaanse toparchitect Kyle Phillips. Bezoek Bernardus voor een onvergetelijke dag. Met een daymembership heb je volledig toegang tot alle golf en overige faciliteiten. Je kan een onbeperkt aantal holes spelen en gebruik maken van de driving range, golf simulator en short-game area. Tevens zijn de ruime kleedkamers voorzien van lockers en sauna faciliteiten. Bernardus is dagelijks geopend van 08:00 uur tot 19.30uur en op woensdagen vanaf 10.0uur in verband met baanonderhoud.
47 KM | Cromvoirt

The Duke

The Duke is een business club die dé perfecte ambiance voor de combinatie golf en zakelijk netwerken biedt. Hier vinden ondernemers alle ruimte en faciliteiten om sportiviteit en business met elkaar te matchen. Gelegen in de adembenemende ambiance van een bosrijk Brabants landschap nabij Nistelrode, op korte rijafstand van de A50/A59, bevindt zich de 18-holes Championship Course.
51 KM | Nistelrode

The International

33 KM | BADHOEVEDORP

Golfsociëteit De Lage Vuursche

10 KM | Den Dolder

Noordwijkse Golfclub

De Noordwijkse Golfclub heeft een van de mooiste banen van Nederland. De baan bezet de vijfde plaats op de Europese ranglijst. De ligging aan het Noordzeestrand, de weidse vergezichten en de architectuur maken de baan bijzonder uitdagend.
49 KM | NOORDWIJK

Golfbaan Het Woold

Golfbaan het Woold is gelegen in Asten-Heusden vlakbij Nationaal Park De Groote Peel. Golfspelers kunnen terecht op twee uitdagende banen.
91 KM | Heusden gem. Asten

Rosendaelsche Golfclub

55 KM | Arnhem

Eindhovensche Golf

De oprichters, de heer en mevrouw Philips-de Jongh, kochten in 1928 de grond, Nederheide genaamd. De bekende Engelse golfbaanarchitect Harry Colt kreeg de opdracht de baan te ontwerpen. Harry Colt wordt beschouwd als de “vader van de golfarchitectuur”. Door doglegs en natuurlijke hazards te introduceren en met contouren te spelen paste hij zijn banen in in het bestaande landschap alsof zij daar altijd gelegen hadden. Hiermee introduceerde hij belangrijke architectonische basisprincipes, welke tot op de dag van vandaag leidend zijn.
83 KM | Valkenswaard

Goyer Golf & Country Club

18 Holes Championship Course en 6 holes Executive Course met een licht Amerikaans karakter. Bruno Steensels ontwierp zeer geonduleerde greens met bentgrass. Waterpartijen en zandverstuivingen vormen natuurlijke elementen in het Gooise landschap.
18 KM | Eemnes

Kennemer Golf & Country Club

Duinbaan. Nederlands oudste sea-side course in 1927 ontworpen door Harry Colt (holes B-C). De A-holes zijn ontworpen door Frank Pennink en kwamen gereed in 1985. Op de Kennemer zijn talloze nationale en internationale wedstrijden gespeeld.
49 KM | Zandvoort

Hilversumsche Golf Club

De Hilversumsche Golf Club, ligt middenin het bos- en heidegebied dat zo kenmerkend is voor het Gooi. De bosbaan is in 2020 125 jaar oud en dat historische karakter vindt u terug op alle holes. De baan is oorspronkelijk ontworpen door de bekende baanarchitect Harry S. Colt en is, qua inpassing in het landschap en verdere ontwerpeigenschappen, een typische “Colt-baan”. De bekende baanarchitect Kyle Phillips heeft de baan in meer recente tijd onder handen genomen; de laatste aanpassingen zijn in 2010 voltooid. Daarmee voldoet de baan, met behoud van het oorspronkelijke karakter, weer aan de eisen van deze tijd.
14 KM | Hilversum

Golfbaan Stippelberg

Golfbaan Stippelberg is een inland links course, gelegen in de gemeente Gemert-Bakel. De golfbaan dankt zijn naam mede aan de oude stuifduinen ("stippels") die ook op de golfbaan zijn aangebracht. Het totale complex is 90 hectare groot en bestaat uit een 18 holes golfbaan; een 9 holes par 3/4 baan en uitgebreide oefenfaciliteiten. De 18 holes Championship Course (6088m lengte) is met rijke vegetatie, sterke ondulaties en grillige robuuste bunkers een uitdagende golfbaan. De 9 holes Executive Course heeft vijf par 3 en vier par 4 holes. Daarnaast biedt het complex een uitstekend geoutilleerd clubhuis en prima vergaderfaciliteiten met gratis Wifi.
77 KM | Bakel

Golfbaan De Texelse

De Texelse is een van de zes Nederlandse links courses met het ruige karakter van een echte duinbaan. Duinen, helmgras, waterpartijen en grote greens maken de baan tot een plezier om op te spelen. Voorjaar 2014 zal De Texelse beschikken over 18 holes.
118 KM | De Cocksdorp

Golfbaan Het Rijk van Nunspeet

Golfbaan Het Rijk van Nunspeet is zonder twijfel de mooiste golfbaan van de Veluwe. Dankzij haar ligging in dit unieke natuurschoon bepalen vijvertjes en rietkragen, zandverstuivingen en oude vliegdennen, speelse doorkijkjes en bijzondere vergezichten het karakter van deze buitengewoon sfeervolle 27-holes bosbaan. De zandgrond en het geavanceerde beregeningssysteem zorgen ervoor dat de golfbaan onder alle weersomstandigheden in topconditie verkeerd.
55 KM | NUNSPEET

Drentse Golfclub De Gelpenberg

Opgericht in 1970, is de oudste golfclub van Drenthe en is gelegen in een fraai en rustgevend Drents bos- en heide landschap net buiten het dorp Aalden. In het comfortabele ruime en nieuw ingerichte clubhuis staat de horeca-staf van de Brasserie altijd voor u klaar. Dit jaar is door de NGF ons een tweetal grote toernooien gegund. Het NK Strokeplay tot 18 jaar op 29 en 30 april en het International Dutch Senior Open op 4,5 en 6 juli 2019. De baan staat bekend om een boeiende en uitdagende ronde op uitstekend onderhouden fairways en snelle greens.
131 KM | Aalden

Golf & Country Club Lauswolt

ARRANGEMENTEN GOLF met LUNCH OF DINER Kijk vooral eens op onze website www.golfclublauswolt.nl Een unieke ervaring in Friesland. Wat maakt een dag op de golfbaan van de Golf&Countryclub Lauswolt tot zo’n unieke ervaring? Is het de altijd intimiderende eerste afslag op de relatief smalle fairway? Is het de afwisseling tussen bos en open natuurgebied langs het Koningsdiep? De Golf&Countryclub nodigt u graag uit om dit zelf te ervaren.
124 KM | Beetsterzwaag

Golfclub Wouwse Plantage

Golfclub Wouwse Plantage, opgericht in 1973, ligt in een bosrijk natuur en stiltegebied, tussen Bergen op Zoom en Roosendaal, aan de rand van het landgoed Wouwse Plantage. Een karakteristiek en gevarieerd Brabants landschap met glooiende bosholes, duintjes en een zandverstuiving enerzijds en een parklandschap met beek en waterpartijen anderzijds, vragen golftechnisch om de beheersing van precisiespel, rechte slagen en afstand. Maart 2017 is gestart met een omvangrijke renovatie om de baan nog mooier en attractiever te maken. De baan is daardoor niet in topconditie, greenfeespelers (18 hls) ontvangen nu als compensatie een horecavoucher t.w.v. 12,50. Besteedbaar op de dag van spelen.
85 KM | Bergen op Zoom

Golfbaan De Swinkelsche

In het Noord-Brabantse Someren vindt u Golfbaan De Swinkelsche. Hier komen natuur, rust en ruimte samen in een prachtig golfcomplex. Brede fairways, een goede routing, grote greens met flinke glooiingen en heel veel ruimte eromheen, grote bunkers met grillige randen, bos, heide, water; dat is De Swinkelsche. Maar De Swinkelsche is vooral: enorme variatie. Het ontwerp is modern en klassiek in een mooie mix. Er zijn lange en korte holes in alle windrichtingen. Iedere hole is anders en uitdagend. Brede fairways zorgen ervoor dat minder goede golfers altijd een weg naar de green kunnen vinden, hoewel die soms lang is, terwijl de ervaren golfer keer op keer wordt uitgedaagd om te kiezen tussen de lange maar veilige weg naar de hole of de korte maar riskante weg. Vijf holes liggen in prachtig bosgebied. De baan ademt natuur: vooral bos en heide. Dat landschap is ook naast de baan te bewonderen, op de Strabrechtse Heide, het grootste heidegebied van Nederland. Naast de Championship Course is er ook een uitdagende 9 holes Par-3 oefenbaan.
87 KM | Someren

Golfclub De Hoge Kleij

Aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug ligt in een prachtig en geaccidenteerd gebied De Hoge Kleij. Een schitterende bosbaan met on-Nederlandse hoogteverschillen van wel 30 meter, waardoor er op sommige holes van prachtige vergezichten kan worden genoten. Begin 2012 is de ingrijpende baanrenovatie voltooid en is de baan spannender en uitdagender geworden, zowel voor lage als hoge handicappers. Door aanleg van nieuwe bunkers en graskuilen worden golfers - meer dan voorheen - min of meer gedwongen om strategische keuzes te maken.
17 KM | Leusden

Golfclub ’t Zelle

Golfbaan ’t Zelle is een schitterend golfcomplex, waarop een uitdagende 18-holes wedstrijdbaan ligt plus een 9-holes Shortgolf (Par3) baan. De deels overdekte en verwarmde driving range, een pitching green (met zandbunker) en twee putting greens bieden een ruim scala aan oefenmogelijkheden. Het sfeervolle clubhuis, onze beide Pro’s, de golfshop en de beschikbaarheid van 12 handicarts (Stichting Handicart) maken het beeld compleet. Golfbaan ’t Zelle heet u graag welkom.
86 KM | Hengelo (Gld)

Hooge Graven Golfclub Ommen

G&CC Hooge Graven ligt in een mooie, rustige en bosrijke omgeving, heerlijk om te onthaasten. De 18 holes baan is door de afwisseling, uitdagend voor iedereen. Tevens beschikt de club over een 9 holes Par 3 baan en diverse oefenfaciliteiten. Ook niet golfers zijn van harte welkom in ons restaurant voor een hapje en een drankje. In de zomer kunt genieten op ons gezellige terras van de mooie omgeving.
102 KM | Arriën (Ommen)

Noord-Brabantsche Golfclub Toxandria

De Noord-Brabantsche Golfclub Toxandria werd op 5 juli 1928 opgericht en was daarmee de eerste in Brabant en Limburg. Bezoekers zijn 7 dagen per week welkom op de Noord-Brabantsche Golfclub Toxandria. Bezoekers kunnen geïntroduceerd worden door een lid of door het maken van een afspraak met de caddiemaster. Bezoekers zijn verplicht een handicapbewijs te kunnen tonen op dag van bezoek. Bezoekers die niet geïntroduceerd worden, mogen een max. hcp van 24 hebben. Voor jeugdige golfers t/m 21 jaar met bepaalde max. hcp hanteert Toxandria een dagcontributie van € 5,00. Informeer bij de caddiemaster, 0161-411200 keuze 2
58 KM | Molenschot

Golfpark De Haenen

De Haenen is onbetwist de meest afwisselende golfbaan van Brabant. Het terrein met zijn fraaie doglegs, lastige bunkers en verraderlijke vijvers is een aantrekkelijke test voor golfers van elk niveau. Het golfpark is uniek vanwege het kunstpark, de mooie landschappen en de rijke historie. Door onze prachtige locatie en uitstekende (golf)faciliteiten weten vele golfers en bedrijven uit heel Nederland de weg naar ons te vinden. Beleef een dagje uit bij De Haenen; speel een golfronde in de baan, kom vergaderen in het groen of geniet op het mooiste terras van Breda met een weids uitzicht over de
56 KM | Teteringen-Breda