Koepka aan kop in US PGA

12 augustus 2018 Redactie GOLF.NL
Brooks Koepka is de leider na de derde ronde van het US PGA Championship. Tiger Woods is gedeeld zesde.

Op zaterdag moest eerst de door onweer gestaakte ronde twee afgerond worden. Onder anderen Patrick Reed, Alex Noren, Paul Casey, Henrik Stenson, Phil Mickelson en Sergio Garcia misten de cut. Gary Woodlans was na 36 holes nog steeds de leider en de Belg Thomas Pieters stond op de vijfde plaats. 

In de derde ronde van de major op  Bellerive Country Club klom Brooks Koepka met 66 slagen (-4) van de derde naar de eerste plaats. De Amerikaan, de US Open-kampioen van 2018 en 2017, maakte in de tweede ronde 63 en staat na 54 holes op twaalf onder par. Adam Scott volgt op twee slagen dankzij een 65 in de tweede en derde ronde. Woodland is met 71 slagen en -9 totaal teruggevallen naar de derde plaats. Hij deelt plaats drie met Rickie Fowler en Jon Rahm.

Tiger Woods, halverwege de major gedeeld 21ste, maakt ook nog kans op de zege - en een 15de major-overwinning. Zaterdagmiddag ging hij rond in 66 slagen en met -8 is zijn achterstand op de leider vier slagen. Woods is zesde, samen met onder anderen Jason Day, Justin Thomas en Shane Lowry.

Thomas Pieters zakte zaterdagmiddag met een ronde 71 van de gedeelde vijfde naar de gedeelde 15de plaats. Rory McIlroy, die ook 71 maakte, is gedeeld 45ste.

Leaderboard. Tv: vanaf 20 uur live op Ziggo Golf.

Matt Wallace, gedeeld 21ste, maakte zaterdag een hole-in-one. Bekijk beelden van Ziggo:

Loading the player...


Tiger Woods in de derde ronde:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}