Reinier Saxton
Reinier Saxton
Beeld: Golfsupport.nl

Saxton wordt 12de in Finland

12 augustus 2018 Redactie GOLF.NL
Reinier Saxton is gedeeld 12de geworden in de Vierumäki Finnish Challenge. Robbie van West eindigde op de gedeelde 51ste plaats.

Reinier Saxton was na dag drie gedeeld tiende. Met de degelijke scores 69-69-68-69 (-13) werd het een gedeelde 12de plaats. Het is zijn op-een-na beste prestatie dit seizoen. In het Belt & Road Colorful Yunnan Open werd hij vierde. 

Robbie van West werd met 71, 70, 71 en 72 slagen gedeeld 51ste in de Finnish Challenge. 

De wedstrijd op Cooke Course van Vierumäki Resort werd gewonnen door een Fin, Kim Koivu. Hij is de eerste Finse winnaar van een Challenge Tour-wedstrijd in Finland. In een play-off versloeg hij Robert MacIntyre uit Schotland. De twee eindigden het toernooi op 21 onder par.

Darius van Driel en Wil Besseling misten de cut (-3) op één slag. Jurrian van der Vaart had zes slagen te veel om in het weekend te spelen.

Op de jaarranglijst is Daan Huizing gezakt van de 23ste naar de 25ste plaats. Hij is de beste Nederlander. Van Driel is 38ste, Besseling 37ste, Saxton 51ste, Van der Vaart 134ste, Lars van Meijel 136ste en Robbie van West 172ste.

EindstandJaarranglijst Challenge Tour.

European (Ladies) Tour 

Scott Fernandez en Pedro Oriol hebben vor Spanje de Men's Team Competition van de eerste editie van de European Golf Team Championships gewonnen. Linda Wessberg and Cajsa Persson wonnen bij de vrouwen en IJsland won het Mixed Team Championship.

Uitslagen.


Lees meer over

Challenge Tour