Loading the player...
Bron: Ziggo Sport Golf

Luiten: 'Nog geen vertrouwen onder druk'

29 april 2018 Redactie GOLF.NL
Voor Joost Luiten eindigde het Volvo China Open met een teleurstellend weekeinde. Net als zaterdag verloor hij na een goede start van de ronde ook vandaag weer te veel terrein op de tweede negen. 'Ik vertrouw mijn spel onder druk nog niet helemaal.' De Zweed Alexander Björk won, het was zijn allereerste zege op de European Tour.

Na zijn tegenvallende derde ronde had Joost Luiten vandaag maar één opdracht: heel laag gaan om de spelers boven hem nog een beetje onder druk te zetten. Dat leek een kans van slagen te hebben, toen de Bleiswijker de slotronde met twee birdies begon. Bij de turn stond hij -4 voor de dag en -11 voor het toernooi, zeer bemoedigend voor de laatste negen voor het toernooi. 

 Maar richting het clubhuis op de Topwin Golf & Country Club in Beijing gaf Luiten het gewonnen terrein weer prijs, bijna identiek aan zaterdag. Ook toen liet hij het in die fase van de ronde behoorlijk liggen. Luiten speelde in het weekeinde de tweede negen in +3 en daarmee is het verhaal grotendeels verteld. Na de bogeys op 13 en 17, die hem het zicht op een top-10 klassering ontnamen, sloot hij op de par-5 18de wel af met een birdie. Daardoor noteerde hij een ronde van 69 slagen (-3). 

‘Ik heb het gewoon geen enkele dag 18 holes lang volgehouden om goed te spelen', zei Luiten na afloop van de ronde. 'Vandaag speelde ik een super eerste negen, waarbij ik op hole 3, 5 en 9 zelfs nog korte putts van binnen drie meter mis, maar ook zeker vier goede putts voor birdie wel maak. Op de back nine heb ik alleen niets meer geholed. Op 11 mis ik van drie meter en op 13 kost een drieputt mij een bogey. Net als op 17.'

Het was allemaal niet goed genoeg voor een topklassering. 'Als ik terugkijk op deze week, dan kan ik niet anders concluderen dan dat ik te veel fouten heb gemaakt op en rond de greens. Ik heb eigenlijk elke ronde maar 9 holes goed gespeeld.’

Dat de vorm er nog niet helemaal is, lijkt ook niet vreemd. Voor Luiten was China pas zijn tweede toernooi nadat hij een maand niet speelde of goed trainde vanwege een polsblessure.

‘Ik vertrouw mijn spel onder druk nog niet volledig. Dat kan te maken hebben met het feit dat ik vanwege die blessure nog maar weinig trainingsuren in de benen heb. Ik heb er ook geen andere verklaring voor.’

Voor Luiten breekt er nu een twee weken lange trainingsperiode aan, voordat hij half mei afslaat in het Belgian Knockout, net over de Belgische grens, op Rinkven International Golf Club.

De Zweed Alexander Björk won in China voor de eerste keer op de European Tour. Met een slotronde in 65 slagen (-7), zijn beste deze week, sloop hij naar de top van de ranglijst. Op de slotdag werd goed gescoord want de Deen Lucas Bjerregaard en de Engelsman Jordan Smith deden het zelfs nog een slag beter, maar dat was niet genoeg om de 27-jarige Zweed van de zege af te houden. Titelverdediger Alexander Levy, die vorige week in Marokko won, werd gedeeld veertiende op zes slagen. Luiten deelde de 25ste plek met de Zuid-Afrikaan Keith Horne, op acht slagen van de winnaar.


Eindstand

Hier de laatste putt van Björk op hole 18, wat later bleek de winnende te zijn.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.



}