De XR Speed driver van Callaway.
Beeld: Callaway Golf

Callaway lanceert nieuwe XR Speed driver

11 april 2018 Redactie GOLF.NL
Callaway doet het erg goed met de Rogue driver - de opvolger van Epic - maar het merk denkt dat er in Europa nog ruimte is voor een nieuw, lager geprijsd model: de nieuwe XR Speed driver.

Wat is het?

Callaway is de #1 als het gaat om de duurste premium drivers. Toch heeft de fabrikant gemerkt dat er in Europa behoefte is aan een goedkoper model. Ondanks het ontbreken van 'Jailbreak' (bekend van de Epic en Rogue driver) zit de nieuwe XR Speed lijn - dit is de 3de generatie 'XR' clubs - nog steeds boordevol technologie. 

Ook bij het ontwikkelen van de XR Speed, die 150 euro goedkoper is dan het vlaggenschip Rogue, heeft Callaway weer samengewerkt met vliegtuigbouwer Boeing. De aerodynamica is verbeterd door de Speed Step te optimaliseren. Simpel gezegd: dankzij een lagere drag beweegt het clubhoofd sneller.

De lancering van een nieuwe driver kan natuurlijk nooit zonder bijpassende fairway woods (zie afbeeldingen in carrousel). Ook in de XR Speed Fairway Woods – die qua ontwerp geïnspireerd zijn op de Hawkeye’s van weleer – komt de Speed Step terug en zorgt de Hyper Speed Face Cup voor extra afstand bij niet zuiver geraakte ballen. De XR Speed Fairway Woods zijn verkrijgbaar in lofts van 15, 17, 19 en 21 graden. Ook in de fairway woods is de Project X HZRDUS shaft standaard verkrijgbaar.

Wat is er nieuw?

De belangrijkste technologie in de XR Speed is de verbeterde X Face VFT (Variable Face Thickness). Door het clubblad aan de randen minder dik te maken, krijg je extra balsnelheid en afstand (volgens Callaway vijf meter) bij ballen die je niet midden op blad raakt. Vergeleken met de voorganger, de XR 16 driver, is de kroon van het clubhoofd flink (45 procent) lichter geworden door niet titanium maar koolstofcomposiet te gebruiken. Dat gewicht is herverdeeld om het zwaartepunt omlaag te brengen waardoor het makkelijker is om de bal te lanceren, een onmisbaar ingrediënt voor verre drives. 

Als het gaat om mogelijkheden voor shafts zit je ook goed met de XR Speed. Zo is de populaire en premium Project X HZRDUS shaft (bekend van de Epic driver) standaard verkrijgbaar in de nieuwe XR Speed. De XR Speed driver is er in drie verschillende lofts: 9, 10,5 en 13,5 graden. Dankzij de OptiFit technologie is het mogelijk om de loft met één graad te verlagen, en één of twee graden te verhogen. De damesversie heeft geen versie van 9 graden, maar wel modellen met 10,5 en 13,5 graden.

Productinformatie

De XR Speed Driver en XR Speed Fairway Woods (dames & heren) zijn vanaf 8 mei verkrijgbaar.

Driver: € 399
Fairwaywoods: € 279

Meer weten? www.callawaygolf.com

Lees meer over

Equipment