Combineer contact met vrienden met een groepsles
Beeld: Koen Suyk

Geef (als moeder) golf niet op! 9 tips

10 april 2018 Redactie GOLF.NL
"Te weinig", is vaak het antwoord op de vraag of je nog gegolft hebt. Hoe kun je (als moeder) toch blijven spelen naast een druk gezin, intensieve baan en contact met familie en vrienden?
Dit zijn drie redenen die vaak aangevoerd worden om niet te gaan golfen: geen tijd, te weinig tijd of de sport is niet leuk genoeg. Maar waar een wil is, is een weg. Geen tijd betekent eigenlijk dat je je tijd (liever) aan iets anders besteedt. In dat geval kun je proberen golf te combineren, bijvoorbeeld met werk. Bij weinig tijd kun je manieren vinden om sneller te golfen. En als je golf niet leuk genoeg vindt, meestal omdat je weinig progressie ziet, kun je onder meer zorgen voor meer succesbeleving. 3 x 3 tips.

Geen tijd

1 |  Maak je kinderen enthousiast voor golf, neem les met het gezin en ga samen spelen. Een extra voordeel: dankzij het handicapsysteem ben je gewaagd aan elkaar. Check ook de mogelijkheden van gezinsclublidmaatschappen.

2 | Golf, train of les met een vaste vriendinnengroep, met wie je anders ook zou afspreken.

3 | Heb je voor je werk baat bij een goed netwerk? Probeer dan zo veel mogelijk zakelijke golfafspraken te maken.

Weinig tijd

1 | Kies er niet voor om níet naar de golfbaan te gaan, maar ga een half uur op de drivingrange oefenen en/of putten op de oefengreen.

2 | Natuurlijk hoef je niet vier uur in de baan te lopen om 18 holes af te werken. Kies een leuke par-3-baan uit en je bent maar anderhalf uur kwijt. En veel korte banen zijn ook nog qualifying.

3 | Denk aan andere, snellere spelvormen zoals Texas Scramble. Vaak geeft dit ook nog meer plezier; het is immers leuker om met z'n vieren een birdie te maken dan een dubbel-bogey in je eentje.

Niet leuk genoeg

1 | Blijf lessen (in een groep). Je wordt er beter van en het voorkomt dat er fouten in je techniek sluipen. Met die fouten ga je eerder achter- dan vooruit en dat werkt weinig motiverend. 

2 | Realiseer je (en accepteer) dat golf een heel moeilijke sport is en volharding vereist om beter te worden. Dit is niet alleen bij jou zo, dat weten alle golfers. Laat je daardoor niet ontmoedigen maar juist motiveren. 

3 | Gebruik tools (zoals die bij De Golf Academie of in de app GOLF.NL) om je prestaties bij te houden. Vaak voelt het niet alsof je beter wordt terwijl dat wel zo is.

Klik hier voor een artikel dat eerder op GOLF.NL is everschenen over drie moeders die elk op hun eigen manier met golf omgaan.