Luke Parsons
Beeld: Masters.com

Leer van Luke's swing!

5 april 2018 Redactie GOLF.NL
De swings van de beste golfers van de wereld zijn indrukwekkend en vaak ook leerzaam voor amateurgolfers. Maar dat geldt zeker ook voor de swing van een 9-jarig ventje genaamd Luke Parsons.

Afgelopen zondag showde Luke Parsons zijn prachtige swing in de finale van het Drive, Chip & Putt Championship op de Augusta National Golf Club. Het 9-jarige Amerikaanse ventje die al twee keer  het U.S. Kids Golf World Championship in zijn leeftijdscategorie won, mist natuurlijke nog wat fysieke kracht maar kijk naar de posities in zijn swing als hij de bal benadert, zo perfect, je zou er bijna jaloers van worden. Dit kun je leren - én kopiëren - van Luke’s swing.

1. De heupen zijn helemaal uit de weg gedraaid, de schouders blijven achter. Veel amateurs draaien de schouders veel te snel terug richting het doel 

2. Rechterelleboog heel mooi dicht bij het lichaam, de club komt prachtig iets van binnen naar de bal.

3. The kid has lag! Prachtig de polsknik vastgehouden, de hoek die wordt gevormd door de linkerarm en de shaft houdt Luke zo heel lang in stand. Perfecte positie om even later ‘los te laten’ en met heel veel snelheid de bal te benaderen.

4. De club zit heel mooi voor het lichaam, alle ruimte om vol door te swingen.

5. Luke ontwikkelt veel snelheid maar kijk hoe ‘rustig’ zijn hoofd is. De coole zonnebril verbergt zijn ogen maar de focus is volledig op de bal.

Luke eindigde als derde in het Drive, Chip & Putt kampioenschap. Hij is vastbesloten om over een jaar of tien terug te komen op Augusta National maar dan als deelnemer aan de Masters...

Kijk hier naar Luke tijdens de Drive, Chip & Putt finale. 

Lees meer over

Fun Instructie