Het regenjack en de regenbroek van de nieuwe DryJoys Tour LTS collectie.
Beeld: FootJoy
Slechts 5 panelen en 6 naden in het DryJoys Tour LTS regenjack.
Beeld: FootJoy
Jimmy Walker in actie met het DryJoys Tour LTS regenjack.
Beeld: FootJoy
De DryJoys Tour LTS regenkleding maakt deel uit van de herst-winter collectie van Footjoy.
Beeld: FootJoy

Review: FootJoy DryJoys Tour LTS

29 september 2017 Redactie GOLF.NL
Leuk is het niet, maar de herfst is weer begonnen. Geen gek idee om je af te vragen of je klaar bent voor minder zomerse omstandigheden op de golfbaan, bijvoorbeeld met een goed regenpak. Met de lancering van de herfst-winter collectie lanceert FootJoy ook nieuwe regenkleding. Wij namen de proef op de som en droegen tijdens het KLM Open 2017 de nieuwe FootJoy DryJoys Tour LTS.

Wat is het?

De letters LTS in de DryJoys Tour LTS staan voor Lichtgewicht, Temperatuur en Stretch. Om te beginnen is het jack, dat uit drie lagen bestaat, niet alleen heel erg licht, maar ook zacht en naar vier kanten rekbaar. Om het regenjack in koude en minder koude omstandigheden te dragen bestaat de middenlaag  uit Thermolite, een stof die bij koudere temperaturen warmte vasthoudt en bij hogere temperaturen vocht en warmte afvoert. Een andere fijne eigenschap van de speciale stof is het feit dat het materiaal stil is. Geen afleiding van gekraak tijdens de swing dus. 

Wat is er nieuw?

Het meest opvallende aan de lichtgewicht kleding - naast de nieuwe kleuropties - is het jack dat uit slechts 5 stukken bestaat en daardoor slechts 6 naden heeft. Oudere FootJoy regenkleding was vaak opgemaakt uit 24 verschillende panelen en meer dan 27 naden, maar het nieuwe DryJoys Tour LTS jack heeft er dus een flink aantal minder. Dat bespaart niet alleen gewicht maar zorgt ook voor extra mobiliteit in je swing.

'We wilden onszelf echt uitdagen met LTS. We wilden zien hoe weinig panelen en hoe weinig naden we nodig zouden hebben voor het maken van een regenpak waarin je niet beperkt bent qua beweging en mobiliteit', aldus PJ Skura, Senior Apparel Designer bij FootJoy.

Naast regenkleding zijn er - voor zowel mannen als vrouwen - ook nieuwe polo's en andere thermokleding die passen bij de 'laagjes' filosofie van FootJoy. De gedachte achter deze filosofie is dat je met de juiste combinatie van een Outer, Mid en Base-laag in alle weersomstandigheden kunt golfen. 

De makers van de DryJoys Tour LTS over de vernieuwingen in de regenkleding:

 

Wat vinden wij?

De nieuwe regenkleding, die bestaat uit een jack, broek en shirt (niet getest), werd door FootJoy spelers al gedragen tijdens The Open op Royal Birkdale. Wij droegen de kleding (regenjack en regenbroek) eerder deze maand tijdens het KLM Open, dat dit jaar met aardig wat regen te kampen had.  

Wat direct opvalt bij het aantrekken van de kleding is dat je niet het idee hebt dat je een zwaar en log regenpak draagt. Zoals gezegd is het gebruikte materiaal licht (handig voor in je draagtas) en vooral de regenbroek - die als een normale golfpantalon aanvoelt - valt positief op.

FootJoy maakt alleen regenkleding voor golfers, en dat is goed te merken aan de details. De ritsen zijn mooi afgewerkt en waterdicht. De zakken zijn goed groot (voor een scorekaart en al het andere wat je nodig hebt) en net als het jack is de broek 'stil'. Geen gekraak dus. De broek was makkelijk schoon te maken als je in de rough bent geweest. 

En dan het belangrijkste: bleven we droog? Na 18 holes in de regen was onze onderkleding droog. Ook bij het dragen van een draagtas bleven de schouders (die onder druk van aan natte draagband weleens nat worden) ook droog. De mouwen zijn lekker lang en kruipen niet omhoog bij een swing. Vooral in het schoudergebied is goed te merken dat door het ontbreken van naden je veel bewegingsvrijheid hebt en niet wordt beperkt in je swing. Koud zul je het ook niet snel krijgen door het ingenieuze lagensysteem en het Thermolite materiaal. 

Samengevat: de FootJoy DryJoys Tour LTS is een zeer goed regenpak. Gezien de hoge prijs (zie onder) mag dat ook wel. Wil je 4 seizoenen droog blijven, en de komende jaren voorzien zijn van een betrouwbaar regenpak, dan is de DryJoys Tour LTS een uitstekende keuze.

Productinformatie

Jack:
Kleuren: Black, Grey/Navy, Charcoal/Black/White, Blue/Grey/Black-White, Red/Black-White
€ 349 

Broek:
Kleuren: Black
€ 279

Shirt (niet getest):
Kleuren: Black/White, White/Charcoal
€ 319

Meer weten? www.footjoy.de

Lees meer over

Equipment