Martijn Krabbe

Ballen van bijzondere ronden

23 september 2017 Redactie GOLF.NL
Martijn Krabbé (49) is tv-presentator van onder meer het talentenprogramma The Voice en zit in de jury van Idols. Hij is enthousiast golfer, nog zonder handicap.

"Ik heb eens een tv-item gemaakt met een trick-shotgolfer op Sluispolder. Na de opnamen sloeg ik ook een bal en die was gelijk goed. Dat geeft zo’n heerlijk gevoel, dat is niet te beschrijven. De ballen erna waren niet best maar na één goede bal kun je al verslingerd raken. Ik nam les maar het klikte niet tussen mij en de golfleraar, dus dat heb ik niet doorgezet. Vorig jaar heb ik de draad weer opgepakt. Mijn vriendin Noi en ik waren op Mauritius en bij ons hotel lag een golfbaan. Na een paar dagen zijn we er gaan kijken. Daar ontmoetten we Keith Josephine, de golfpro daar. Een geweldige vent met een geweldige smile, die ons heel leuk les gaf. Noi heeft de smaak nu ook te pakken. Ik ben jaloers op hoe goed zij binnen een jaar al speelt. Ze heeft een heel atletisch lichaam; als ik mijn bovenlichaam draai, lijkt het net of je een deur van het spookhuis hoort. Maar dit is de eerste sport waar ik altijd plezier in heb. Ik heb ook aan fitness gedaan, toch een beetje met tegenzin. Omdat het moet.

Ik hou van het ongrijpbare van golf; de ene keer lukt alles, de andere keer niks. 

Ik heb nog steeds geen GVB maar ik les inmiddels serieus op Amstelborgh in Amsterdam. Dat is voor mij lekker dichtbij. Daar speel ik regelmatig op de par-3-baan. Soms alleen, soms met Noi al om halfnegen op zondagochtend. We spelen helaas nog te weinig. Zij woont in het zuiden van het land en als we elkaar zien gaan we vaker uit eten dan golfen. Ik heb de baan van Amstelborgh een keer in 24 slagen gelopen, de keer erna in 50. Daar kan ik ook blij mee zijn. Ik hou van het ongrijpbare van golf; de ene keer lukt alles, de andere keer niks. Het is een heel technische maar ook mentale sport. Ik moet alles van me af laten glijden, anders lukt er weinig. In mijn hoofd gaat nogal veel om, dus dat is de sleutel: nergens aan denken. En als ik kan ontspannen, is het echt genieten.

Ik mocht afgelopen jaar als ambassadeur van de Postcode-loterij meedoen aan een Charity-toernooi van het KLM Open op The Dutch. Dat waren mijn eerste achttien holes en dat op de baan van het KLM Open! Dan voel je je wel bevoorrecht. Ik ben inmiddels helemaal gek van golf. Thuis heb ik een kastje met golfballen aan de muur. Daar zitten nu elf ballen in, ballen van goede en bijzondere rondjes die ik heb gespeeld. Ik geloof dat er veertig in het kastje passen, dus er is nog ruimte."

}