Golfbaan Het Rijk van Nijmegen afslag hole 5 Groesbeekse baan Zuid
Het Rijk van Nijmegen

Actie 30-jarig bestaan Rijk van Nijmegen

15 september 2017 Redactie GOLF.NL
Aanstaande dinsdag 19 september is het precies 30 jaar geleden dat Pieter van Vollenhoven de eerste bal op Golfbaan Het Rijk van Nijmegen sloeg. Hiermee was de eerste golfbaan in de regio officieel geopend.

Acties

Op maandag 18, dinsdag 19 en woensdag 20 september 2017 viert Golfbaan Het Rijk van Nijmegen het 30-jarig bestaan met een 18-holes golfronde voor 30 euro per persoon. Greenfeespelers kunnen reserveren via 024-3976644 of golfenophetrijk.nl. Hiernaast zijn op de historische datum 19 september alle prijzen in de horeca van Het Rijk van Nijmegen in guldens.

Geschiedenis

'Het idee voor een golfclub in Nijmegen ontstond al in 1982 bij de Junior Kamer Nijmegen', zegt Sheila Evers, adjunct directeur van Golfbaan Het Rijk van Nijmegen. 'Zij vormden een initiatiefgroep, benaderden een particuliere investeerder uit de regio, motiveerden de overheid en richtten uiteindelijk de Stichting Golfsport Nijmegen e.o. op.' 

In januari 1985 kocht de investeerder de gronden van boer Hettinga aan, en in augustus 1986 kon er, na ruim 4,5 jaar onderhandelen, rekenen en procederen, eindelijk begonnen worden aan de aanleg van de golfbaan. Evers: 'Weer een jaar later, op 19 september 1987, werd Golfbaan Het Rijk van Nijmegen officieel geopend door mr Pieter van Vollenhoven. Een historische gebeurtenis die wat ons betreft niet ongemerkt voorbij mag gaan!'

Na de opening in 1987 bestond Het Rijk van Nijmegen uit een 18-holes baan aan de Nijmeegse kant, en twee 9-holes banen aan de Groesbeekse kant van het complex. In 1994 werd deze Groesbeekse kant aangepast waardoor ook hier een volwaardige 18- holes golfbaan ontstond. Ruim 15 jaar later ging de schop weer in de grond en werden er nog eens negen holes aan de Groesbeekse kant van de baan gerealiseerd. In 2010 was alles klaar en werd Golfbaan Het Rijk van Nijmegen het eerste volwaardige 45-holes golfcomplex van Nederland. 

Vandaag de dag kunnen er op Golfbaan Het Rijk van Nijmegen in totaal zes verschillende 18-holes combinaties gespeeld worden. Oude bomenlanen, waste areas en blinde holes bepalen het karakter van de 27 holes aan de Groesbeekse kant van de baan. De grote hoogteverschillen hier bieden een uitzicht tot aan Duitsland. De 18 holes aan de Nijmeegse kant van de baan zijn volgroeid en licht glooiend. Ruim 75 strategisch geplaatste bunkers vormen een uitdaging. 


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}