Evian Masters
Harde wind in Evian
Beeld: LET

Major in Evian ingekort tot 54 holes

14 september 2017 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam is donderdag niet in actie gekomen in het Evian Championship. De eerste ronde van de major werd net als het KLM Open verstoord door harde wind en regen en moest stopgezet worden. De organisatie heeft besloten om de scores van donderdag te schrappen en het kampioenschap in te korten tot 54 holes.

Het Evian Championship begint dus op vrijdag opnieuw. De starttijden zijn hetzelfde als op donderdag en de cut valt na 36 holes, als het goed is op zaterdagmiddag. Anne van Dam start vrijdag om 13.42 uur.

Jessica Korda en So Yeon Ryu waren niet heel blij met de beslissing om de major in te korten omdat ze na respectievelijk acht en vijf holes aan de leiding gingen.

Er is gekozen voor 54 holes omdat er zondag weer slecht weer voorspeld wordt. Er is bij speelsters en fans veel kritiek dat de major niet op maandag wordt afgemaakt zodat er 72 holes gespeeld kunnen worden op Evian Resort Golf Club in Frankrijk. Het Evian Championship is in 2013 de vijfde major in het damesgolf geworden en velen vinden een 54-holes wedstrijd niet gepast voor een major. In 2013 werd de wedstrijd in Evian ook ingekort tot 54 holes. De baas van de LPGA Tour zegt dat hij vreest dat een 72-holes wedstrijd misschien pas op dinsdag zou eindigen.

Leaderboard. Lees hier een voorbeschouwing.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}